Menu

Hard to Color – Lov dortu začíná

Česká vývojářská studia se kolem nás začínají pomalu, ale jistě množit, jako houby po dešti. Časem zde možná už nebudou jen dvě až tři výrazná studia, ale budou jich desítky. Každý však musí někde začít. Jedním z těch, kteří stojí na startovní čáře, je i Ebenit. Ten mě prozatím zaujal svým projektem Hard to Color, ten je směřován hlavně na mladší osazenstvo herní komunity, ale i přesto dokáže zaujmout starší hráče příjemnou herní atmosférou. Sice nám prozatím nebyly odhaleny výrazné dech beroucí momenty, ale již teď dokáže HtC okouzlit.

 Malý, velký příběh

Malé, spokojené, líné a hlavně roztomilé příšerky, polehávající ve svých vyhřátých hnízdech, jsou znenadání překvapeny podivným předmětem, který naprosto uchvátí jejich pozornost. Touto relikvií je dort. Po pár olíznutích si ho černé kuličky chlupů naprosto zamilovaly. Poté, co si k němu vytvořili určitou náklonost, je jejich svatý grál unesen podivným létajícím robotem. Pokud znovu chtějí zakusit sladkou lahůdku, je potřeba zloděje najít a získat svůj poklad zpět. Cestou za ním sbíráte drobečky v podobě malých krychliček.

Hard to Color 2014-08-22 22-59-21-98

V prvních momentech po únosu dortu se ocitáte v kůži malého černého tvora, který v ničem výrazně nevyniká. Na rozdíl od jeho přátel v jiných hrách nemá žádné fantastické super schopnosti. Jeho speciální sila je v tom, že je schopen měnit svou tělesnou hmotnost, krom toho také dokáže chodit hlavou po stropě jednotlivých kostek.

Hard to Color 2014-08-21 16-43-24-92

Váha hraje první housle

Jak jsem již řekl, svět kolem vás bude ovlivněn vaší váhou. Jak přesně? Každá plošina či kostka určitý limit, který unese. Po překročení určitého bodu začne pomalu padat dolů. Čím větší vaše postavička bude, tím rychleji půjde bod, na kterém stojíte, ke dnu a to doslova.

Hra vás postaví před řadu soubojů s bossy, které neporazí vaše síla či obratnost, ale naopak váš mozek. Každý z bossfightů bude rozdělen do více částí. Proti svým nepřátelům využijete hlavně prostředí, které je sice jednoduché, ale i přesto nabízí mnoho možností. Pro příklad bych uvedl jedenu z bitev, kdy je potřeba netvora pořádně vykrmit. V moment, kdy přesáhne svou váhu, pravděpodobně spadne do propasti zapomnění.Hard to Color 2014-08-21 16-44-02-67

Začátek příběhu

Hard to Color nám prozatím ukázal jen pár minut, ale už nyní se dá říct, že se jedná o celkem zajímavý titul, který rozhodně stojí za zmínku. Nepředpokládám, že osloví náročné hráče, ale ty co hledají slušný relax, zaujme na sto procent. Přeci jen odpočinout si a ještě k tomu zapojit mozek do řešení příjemných a celkem jednoduchých hádanek není vůbec špatné pro odreagování po náročném dni. A když už hra omrzí starší skupinu, tak se na ní vrhnou děti, kterým nabídne možnost rozvoje jejich logického myšlení. Do budoucna se budu těšit na to, co nám vývojáři z herního studia Ebenit přinesou. Na závěr bych zde rád doporučil odkaz kde si můžete vyzkoušet testovací verzi této hry: https://www.ebenit.com/?HardtoColor

Hard to Color 2014-08-22 23-25-40-06

Žádné komentáře

Playhit TV

Česká databáze her

Reklama