Menu

Five Nights at Freddy’s – Zlí medvídci

Nemáte rádi svoje zaměstnání či školu? Se znechucením sledujete hodiny a modlíte se, abyste ještě nemuseli vstávat? To se Vám ve Freddyho pizzerii nikdy nestane, rána budou s radostí očekávána.

Jen 200MB a hle

Mnoho z Vás mělo jistě možnost zahrát si třeba Amnesii nebo Slender Mana, kde prozkoumáváte veliký prostor a snažíte se utéct antagonistům pěkně po svých, přičemž máte nějaký další úkol. Hry to nejsou špatné, to rozhodně neříkám, ale Freddy nám jasně předvedl, že skvělý hororový zážitek je možno prožít i z kanceláře 2×2 metrů. Hrdinou celého příběhu je Mike Schmidt. Mladý, plný ideálů a nezaměstnaný. Zkusí tedy odpovědět na inzerát v novinách, noční hlídač v restauraci musí být přece procházka růžovým sadem. Ale jakmile se dostane do zmíněné kanceláře, vyslechne si nahranou zprávu od jeho předchůdce a zjistí, do čeho se to vlastně uvrtal.

2014-10-04_00002

Proklatě málo energie

Ze zprávy od předešlého hlídače pochopíte, že se robotické postavy, které jsou symbolem tohoto lokálu, nechávají na noc zapnuté. Při delším ponechání bez energie jim totiž odejde motor. Nejen že si postavičky v noci mohou zpívat a procházet se po jídelně, kuchyni a chodbách, mají ale naprogramováno, že lidská postava je robot bez obleku, a tak když se potkáte, budou se Vás snažit do jednoho vecpat násilím. „To přece nemůže skončit dobře!“ říkáte si a máte pravdu. Proto roboty musíte hlídat pomocí kamer a vyhýbat se kontaktu s nimi. K tomu poslouží ocelové dveře na obou stranách Vaší základny. Aby toho nebylo málo, na každou noc je k dispozici jen určité množství elektrické energie, která ale vyprchá rychleji, než řeknete: „Fuj, to jsem se lek’“. Takže jediná možnost jak přežít, je zůstat co nejvíce zranitelný, neboť funkce kamer, dveří i světla nejsou zadarmo.

2014-10-04_00011

Prosím, ať už vyjde Sluníčko

Robotičtí mutanti zřejmě nechápou, že se Vám líbí zůstat živým, a proto Vás budou často navštěvovat. Máte celkem 5 nezvaných hostů. Chica a Bonnie, kuře a králíček, chcete-li, jsou ti nejjednodušší na vyhýbání, protože se před vkročením do místnosti ohlásí svou krásnou tváří ve dveřích, takže máte dost času zavřít. Pak tu máme pirátskou lišku Foxxy, ta se nepáře s producírováním po celé restauraci, prostě vyběhne ze své jeskyně a Vám zbyde pár sekund na zavření dveří. Foxxy v nich pak málem nechá díru, ale zároveň dá na chvíli pokoj. Frontman skupiny je medvídek Freddy, ten se schovává ve slepých bodech kamer a je velmi těžké ho zastavit, když se rozhodne Vás převléci. Jeho druhá verze, žlutý – démonický Freddy, je ještě o trochu složitější. Ten si sedne rovnou do kanceláře s Vámi a jediná možnost, jak se ho zbavit je nekoukat na něj, to je ale dost obtížné. Naštěstí se objevuje jen zřídkakdy. No kdo by tu nechtěl pracovat, že?

2014-10-04_00007

Haleluja!

Slunce vyšlo, je 6 hodin ráno a Vy máte padla, zvládli jste přežít celý týden a šek na 120$ je Váš. Můžete se rozhodnout, zda-li za to stojí pracovat i v sobotu. Pokud přežiteje i tak, odemkne se možnost vlastní upravitelné noci, kde nastavíte úroveň umělé inteligence. Jen málo hráčů přežilo noc na maximu 20 levelů pro všechny postavy. Pokud se ale dočkali rána, byli odměněni třetí hvězdičkou v menu. První byla za pět nocí a druhá za tu šestou. Pod odstavcem je jeden ze šampionů, let’s player Markiplier.

„Na co tým, stejně to byl můj nápad…“

Ano, přesně tak. Five Nights at Freddy’s byla vytvořena jen jedním člověkem, a tím je Scott Cawman. Potřeboval jen nápad a trochu programátorské zručnosti. Někteří dokonce uvádějí, že vlastnoručně předefinoval celý hororový žánr v herním průmyslu. Také naznačil druhý díl na rok 2015, takže se máme na co těšit. Zlí jazykové tvrdí, že je hra až moc krátká, na dohrání hlavních pěti dní Vám stačí hodinka a možná ještě jedna další, pokud jste zvyklí věci dotáhnout do úplného konce. To ale podle mě vyvažuje přiměřená cena, mimo Steam třeba i 2€ za kus! Kromě Steamu se můžeme nechat polekat i na mobilních zařízeních Android a iOS. Tak co, máte na to uhlídat pár divokých robotických figurín?

Jen jedna další z tý spousty holek, co milujou hraní her a pivo!

17 komentáře

  1. andrea napsal:

    Užasné a užasná hra Je mi 10 let hraju to a Je to asi ta nejlepší hra ^^ Ostatní si myslí že jsem blázen že to hraje holka ale mě se to líbí :3

    • Kristýna Kopšová napsal:

      Zdravím Andreo, hra je to doopravdy skvělá a za tu cenu ještě skvělejší :D Jsem ráda, že hraje čím dál, tím víc holek! Tak se nenech odradit! Zatím se pořád ještě trápím se sedmou nocí 20/20/20/20, která je snad neudělatelná…

  2. Andrea napsal:

    Nj…Já už Jí mám Dohranou 7 Noc To je ale Oříšek Dělala jsem ji měsíc :D Ale mám ji Ted je spíš Oříšek ta 2 Fnaf 2 Custom Night Jedu na Golden Freddy :D Hey Kdo je Tvůj Oblíbenec?

    • Kristýna Kopšová napsal:

      Můj oblíbenec je asi Chica, protože chodí nejmíň :D Z dvojky potom asi Bonnie, jak nemá ten obličej :)

  3. Andrea napsal:

    Nechci Tu Psát Jako v Chatu Ale Můj Je Foxy,Freddy a Asi Mangle A Děkuju za Odpovědi :)

  4. Jiří Suchý napsal:

    To vypadá vážně zajímavě… Při čtení prvních pár řádků mi to připomnělo Noc v Muzeu :-D Při hraní si nejspíš budu říkat zda je v takovémhle prostředí přítomnost nočního hlídače vážně nutná :-D … Časem určitě zkusím – vypadá to na takové to psychické deptání 3:-)

    • Kristýna Kopšová napsal:

      Je to naprostá změna od ostatních hororů mi přijde, absolutně dominuje pocit bezmoci, jako kdybys prostě seděl na bidýlku :D Asi se ti roboti ale musí hlídat, aby lokál neopustili… Je za tím vším doopravdy mrazivý příběh, měla bych zrecenzovat i dvojku a následující díly, v kterých se dozvíme ještě víc :) Za tu cenu určitě doporučuji pořídit!

  5. Stickgamescz napsal:

    Podle mě je nejstrašidelnější Chica, jak se na vás dívá přímo do kamery, to mi nahání hrůzu, a pak Foxy je pěknej zmetek :-) , nikdy nevíte kdy zůstane po jeho pokojíčku jen prázdná díra. Ale ta hra je úplně úžasná, podle mě je to nový žánr hororové hry :-)

  6. Jonáš napsal:

    Stáhl jsem si hru na mobil (prestigio) a vydrž mi jen do 5 hodiny a poté spadne … Nějaké rady ?

    • Kristýna Kopšová napsal:

      Zdravím Jonáši, bohužel nejsem odborníkem na mobilní zařízení, tak ti neumím moc pomoci. Snad jen, že by pomohlo kontaktování vývojářů. To můžeš udělat tak, že hru v mobilu na Google Play Service zrecenzuješ a zmíníš problém, vývojáři se často ozývají zpět a navrhují řešení, nebo opravu problému zařadí do příštího updatu.

    • Any napsal:

      Jestli sis stáhl demo tak to děla všem :-)

  7. maruska_pitrova (name z minecraftu) napsal:

    je to super hra me se libi rano si reknu ze nejsou a potom vecer se bojim ale ta hra je fajn

  8. LENULA.COM napsal:

    JA HRA JE FAJN BAVI MNE I KDYZ JSEM HOLKA JSEM VE 7 NOCI A JE TO ORISEK

  9. Šárka napsal:

    super hra, někde jsem vyhrabala verzi zdarma, ale nevidím rozdíl, mezi placenou a touhle..
    Ovšem, jsem TOTÁLNĚ neschopná, oříšek je pro mě druhá noc :/

    Máte někdo nějaké rady, jak hrát? To byste byli zlatí!

    Díky moc

  10. Any napsal:

    Tohle je úžasná hra! Bohužel mi nejde FNAF 2 challenge Freddy Fazbear dáte mi Prosím nějakou radu? Už se těším na 4 a 5!
    Vaše Any…..

  11. jan napsal:

    ahoj hrál jsem všechny ale jenom demo hráljsem 1,2,3,4 a trojku jsem dohral a jeto prej pro patnácti letý a měje 9 a hrajuto a nebojímse

Playhit TV

Česká databáze her

Reklama