Menu

Konzole OUYA má posunuté vydání

Konzole OUYA patří mezi jeden z nejznámějších a nejúspěšnějších projektů, které se na Kickstarteru objevily. Samozřejmě dnes existuje více úspěšnějších projektů, jako třeba Star Citizen, který získal daleko víc, než kolik byl cíl. Její vydání bylo přesunuto na 25. června, což je zpoždění o zhruba tři týdny. Oficiálním důvodem, který sdělila šéfka společnosti OUYA, Julie Uhrmanová, je vytvoření více konzolí, aby jich byl dostatek, až se konzole objeví v obchodech. Podle jiných zdrojů je odklad nutný, protože ovladače, které budou přibaleny ke konzoli, mají problém se zasekáváním tlačítek. Pokud tlačítko dostatečně zmáčknete, může se zaseknout pod plastem a tím znepříjemnit hraní. Navíc jsou tu i problémy s pravou analogovou páčkou a konzole prý reaguje na ovladač s malým zpožděním, což není ideální při hraní akčnějších her. Tyto informace mám z Wikipedie, takže snad nejde o nějaké lži.

ouya-1

Pokud jste náhodou o této konzoli dosud neslyšeli, nebo pokud si nepamatujete, co je na ní tak super, uděláme si malou rekapitulaci. Jak už jsem zmínil, tato konzole má přinést Androidí hry na naše obrazovky. Konzole samotná je vybavena čtyř-jádrovým procesorem nVidia Tegra 3 (přesněji jde o čtyři procesory ARM Cortex-A9) s taktem 1,7GHz. Dále je k dispozici 1GB paměti RAM, 8GB vnitřní flash paměti pro data, jeden USB 2.0 konektor a micro USB konektor pro připojení s PC. Konzole se bude ovládat bezdrátovým ovladačem a podporuje nejen BlueTooth, ale i Wi-Fi. Samozřejmostí je i ethernetový konektor a HDMI výstup s podporou 1080p, 1080i a 720p. Jako operační systém by měl posloužit Android 4.1 Jelly Bean a cena konzole je stanovena na 99$, což je zaokrouhleně 2000 Kč. To není nijak moc, ale otázkou je, zda se vám to vyplatí víc, než nějaký levný tablet, který se dá za stejnou, někdy i lehce nižší, cenu sehnat. Lákadlem jistě budou ovladače, jelikož tablety je v základu nemají, ale i ty se dají koupit, nicméně za docela vysoké ceny.

ouya-2

Firma OUYA také sehnala další finanční prostředky, kterých není málo. Podle dostupných informací se jedná o 15 miliónů dolarů, které věnovaly různé firmy, včetně nVidie. Nově získaný kapitál bude, podle slov Julie Uhrmanové, věnován na podporu herní komunity vývojářů a samozřejmě i na větší množství konzolí. Podle mě půjde část peněz samozřejmě i na vylepšení ovladače, ale chápu, že negativní reklamu si OUYA dovolit nemůže. Pokud máte zájem, můžete se podívat na oficiální stránky konzole.

Žádné komentáře

Playhit TV

Česká databáze her

Reklama