Menu

World of Tanks ničí rekordy, ale i manželství

Ještě před tím, než se vrhneme na toto kontroverzní téma plné emocí, představme si hru World of Tanks jako takovou. Svět tanků vtrhl na online sítě v podobě MMORPG žánru pod taktovkou společnosti Wargaming. Psal se rok 2011 a po předchozích úspěšných titulech se očekávalo, že půjde o další herní trhák v řadě. Více jak 250 tanků ze sedmi zemí se stará o nejlepší tankové souboje současnosti. Stačí jen pohodlně usednout k PC, vybrat si svůj oblíbený technologický strom a pustit se na válečnou výpravu.

Tanky jsou rozdělené od prvního až po desátý finální level. Každá bitva vám přináší určitý počet kreditů a zkušeností, za které je možné si tank vylepšit a v neposlední řadě i zakoupit lepší. Tento RPG systém se stal hlavním hnacím motorem pro bezpočet nadšenců, ale také velkým marketingovým tahem vývojářů. Majetnější fanoušci si tak mohou za peníze směnit zkušenosti a dostat se k lepším tankům o mnoho rychleji než hra v základním konceptu dovoluje.

1390129956_1389731827

World of Tanks a obrovský úspěch

V roce 2012 se na akci Golden Joystick Awards předávali prestižní ceny za nejlepší hry daného roku. Společnost Wargaming pouze potvrdila, že jde o silného hráče, se  kterým se na herním poli musí počítat. Pouhý jeden rok od prvního výstřelu a World of Tanks zaznamenal neuvěřitelný úspěch, když obsadil první pozici. Poslední ročník prestižní soutěže Golden Joystick v roce 2013 nenechal nikoho na pochybách. Nejlepší MMO hrou se opětovně stal World of Tanks. Za sebou nechal dokonce i takového velikána, jako je League of Legends.
world-of-tanks

World of Tanks je droga

World of tanks hraje více jak 70 milionů hráčů. Mezi odborníky se mluví o doslovné závislosti, která neustále nutí usedat k pc monitorům. Vždy je co vylepšovat nebo zdokonalovat. Sami tvůrci potvrdili, že tak obrovská popularita zaskočila i je samotné. Nyní nejde jen o hru, ale o kult. Na světě existuje celá řada profi klanů, které si hraním přijdou na velice slušné peníze. Vysoké počty připojených hráčů na jediném serveru mnohdy převyšují 200 000 tankistů, což vypovídá o kvalitách této válečné hry. Pokud vás zajímá, co na tom všichni vidí, můžete si World of Tanks stáhnout zcela bezplatně do svého PC a vyzkoušet si svou první bitvu pod vlajkou jednoho ze sedmi národů.

World-of-Tanks-v-roku-2014-image-143

A co naše manželky

I přes to, že jde o nejoblíbenější MMO hru za poslední dva roky, jde stále jen o hru. Ženy si už začínají všímat, že jejich manželé se svými tanky tráví daleko více času, než s nimi samotnými. Bohužel, ale v mnohých případech jde rodina stranou, zajímavých akcí se zkrátka musí využívat a nové stroje nepočkají. Klanové akce, pokec s online kamarády a drsné prostředí válečných tažení odvrací muže od jejich původních koníčků. Jako aktivní hráč World of Tanks jsem se už několikrát setkal s hráči ve středním věku, kteří prodávají své účty z důvodu manželské krize. Většinou na otázku, proč prodávají letitý účet s tisíci hodinami čistého času odpovídají, že si musí vybrat – buď rodina nebo tanky. Takže velké varování z naší redakce, ještě před tím, než si World of Tanks stáhnete, opravdu si to promyslete.

2 komentáře

  1. Jarda napsal:

    Souhlasím s tím, že je to droga. Fantastická grafika i taktika bitev. Pokud máte rádi válku a vojenství obecně tak tohle bude hra pro vás.

  2. Ondřej Pacovský napsal:

    Já jsem Ondřej Pacovský a hraji WORLD OF TANS.
    A také mám tam už i IV tanky.
    Dokonce mám tam i kamarádi.
    A jmenuji se tam Ondra 907.

    Ondřej Pacovský

Playhit TV

Česká databáze her

Reklama