Menu

Skončilo studio Irrational Games! Co bude se sérií BioShock?

Během tohoto týdne jsem se ze zahraničních zdrojů dozvěděl zajímavou informaci, kterou jsem tedy ani trochu nečekal. Ken Levine, majitel studia Irrational Games, oznámil světu, že tuto firmu rozpouští a své aktivity přesune do jiné, která se bude věnovat vývoji her, které nelze označit jako mainstreamové. Co to ovšem znamená pro herní sérii BioShock?

BioShock už nikdy nebude jako dřív…

Velmi mě překvapilo, že právě firma, která dala světu herní sérii BioShock se rozhodla ukončit svou hlavní činnost. Právě u tohoto jejich nejůspěšnějšího herního hitu jsem se těšil na další pokračování a oni už vůbec nemusejí přijít. Na ign.com jsem se sice dočetl vyjádření vydavatelství 2K Games, že BioShock bude pokračovat, ale podle mého názoru to vůbec není jisté. Nějaká hra pod tímto jménem nejspíš vyjde, ale těžko říct, jestli se jí povede navázat na předchozí úspěchy této série.

Motorized_Patriot

Lidé se zkušenostmi s vývojem BioShock jsou nyní bez práce. Někdo by toho měl využít!

Když jsem nad tím tak přemýšlel, tak jediným způsobem, jak alespoň trochu uchovat „klasický“ BioShock, by mohlo být přejití momentálně propuštěných vývojářů z Irrational Games do nového studia, které by pokračovalo v práci na dalších dílech. Ovšem jestli se k něčemu takovému vydavatelství 2K Games, kterému patří tato herní značka, odhodlá, tak to je ve hvězdách. 

bwbb_ONLINECo si o ukončení činnosti studia Irrational Games myslí te vy? Očekáváte další povedené díly série BioShock, nebo stejně jako já v příliš úspěšné díly už ani nedoufáte?

Žádné komentáře

Playhit TV

Česká databáze her

Reklama