Menu

South Park: Stick of Truth – prdy, zvratky, vulgarismy

Snad nejkontroverznější, nerozporuplnější, nejzavrhovanější animovaný seriál pro dospělé a dospívající, co byl kdy vydán. Ještě dnes si pamatuju na svou starou televizi značky JVC, která div pod návalem pšouků, zvratků a nadávek se nepřekotila ze stolku na zem.

Někdejší sláva South Parku a nemístných poznámek Cartmena se pozvolna vytrácí v propadlině časoprostoru. Nechci o této hře mluvit jako o vzkříšení nebo restartu kultovní značky, jen z toho mám takový pocit, že se jde s křížkem po funuse, tedy alespoň u českého hráče. Možná i proto není Česká republika na seznamu primárních oblastí a hra se na pulty obchodů dostane v nelokalizované verzi.

zssnY9FDZkCppFfnorAh

Hra má velmi zdlouhavý vývoj a za poslední tři roky se už o ostrém uvedení na trh napovídalo dost. Vývojářské studio Obsidian Entertainment převzalo štafetový kolík po zkrachlém THQ a oznamuje příchod do cílové rovinky. No konečně, ještě dva roky handrkování a původním fanouškům animovaného seriálu by bylo přes 35 let.

A na co se tedy můžeme těšit?

Za celým vývojem stojí scénáristi Parker a Stone, takže o originalitu a především autentičnost hry se seriálem nemusí být strach. Ve skutečnosti se na grafice tolik zkazit nedá, jelikož odpovídá seriálové podobě a tím na mnohé zaryté skalní fandy usedne velká tíha nostalgie. V průběhu hry se můžete těšit na originální kombinaci RPG prvků a soubojového systému. Překáží vám v cestě harampádí? Namiřte zadnici na zapálené ohniště, stáhněte kalhoty a nechte pracovat přírodní síly. Hra se stává parodií na společenství prstenů, takže čekejte i dobové kroje.

ss-five_94247

Bojový systém rovněž přináší nemalou porci zábavného ničení soupeře. Zapomeňte na trapná kouzla a vrhněte na soupeře kýbl s vodou a kabely s autobaterie nebo ho zasáhněte zapáleným prdem. Hra z větší části nabízí chytlavý příběh plný syrových hlášek a vulgárních projevů. Ve své podstatě jde o takový malý film s možností zasáhnout do vývoje děje. Nezapomíná se ani na RPG prvek v podobě vylepšování zbraní a brnění, ovšem ani zde se nezapře rukopis Jižního Parku. Okořeněný meč chlupy z mezinoží dokáže nepříteli celkem slušně otrávit život. Po každém kole se dočkáte slušné porce zvratků a úbytku energie. Až na malou nevýhodu v podobě přehlédnutí českého hráče s lokalizací hodnotím hru kladně a rád ji ještě před létem vyzkouším.

Žádné komentáře

Playhit TV

Česká databáze her

Reklama