Menu

Wasteland 2: Znovuzrození po 25 letech

Píše se rok 1988 a na světlo světa se vyklubala poctivá RPG pařba, tehdy ještě na osmibitovém počítači, nesoucí název Wasteland. Brian Farga pomalu obrůstá mechem, ovšem to neznamená, že by nemohl jeho herní tah na branku překvapit a zasáhnout velkou část fanouškovského publika.

Brian se na scéně objevil poprvé se svou společností Interplay Entertainment v roce 1983. Pomohl rozjet kariéru studium jako jsou Blizzard, Bioware nebo Treyarch. Nejslavnějším počinem se stává Wasteland, který už raději nehrajte ani z nostalgického důvodu nebo si ještě ublížíte a na staré dobré osmdesátky zanevřete na dobro. Prsty má samozřejmě i v kultovní sérii Fallout. Nyní po více jak 25 letech oznamuje neuvěřitelný comeback s druhým pokračováním legendárního titulu Wasteland. Prostředky na vznik se podařilo vybrat skrze fenomenální kampaň, která přinesla 3 miliony dolarů.

Wasteland2_Concept01_Version05_120406_AW1

Beta verze je k mání již několik měsíců a prozatím i přes početné nedostatky se k Brianovi a jeho týmu vrací výhradně kladné ohlasy s tunou nápadů na vylepšení. Díky obrovskému nárůstu zajímavých podnětů ze všech koutů světa bylo založeno oficiální fórum, kde nalezneme nepřeberné množství vychytávek. Herní studio inXile samozřejmě forum sleduje a snaží se hru dovézt k maximální spokojenosti zákazníka.

Wasteland 2 je podobný herní sérii Fallout a vůbec se za to nestydí. Stejně tak i zde naleznete postapokalyptickou zemi zdevastovanou jaderným útokem. Už jen takový scénář předkládá takřka nekonečné možnosti.

CULnS

Těšit se můžeme na vytříbenou nepřátelskou AI, velké množství tradičních zbraní s futuristickým vzhledem a specializacemi. Vizuální efekt určitě na první pohled nezklame. Jde o poctivé RPG z dílny profesionálů, kteří nevydávají hry jak na běžícím páse. Wasteland 2 je pro všechny hráče, jenž nedostali Fallout 3 v tradičním izometrickém zpracování s tahovými souboji. Hra je stále v testovací verzi a velká část času je věnována testerům/fanouškům, kteří společně se studiem hru dokončují. My se na ni můžeme těšit v průběhu tohoto roku.

Žádné komentáře

Playhit TV

Česká databáze her

Reklama