Menu

Broken Sword 5 – Návrat k původní klasice

Broken Sword s přízviskem Hadí prokletí je již pátým pokračováním legendární dobrodružné videohry od společnosti Revolution Software, která oslovila několik generací hráčů. Na herní scéně figuruje od roku 1990 a svůj příběh začala psát pro herní konzole Atari a Amigu. Znát ji můžete nejen jako tvůrce ságy Broken Sword, ale také se jim povedla kladně hodnocená pařba Pod Steel Sky. I přes to se Zlomený meč stává vlajkovou lodí, které se na oficiálním trhu prodalo přes 4 miliony kusů. Základna fanoušků je tedy ohromným hnacím motorem pro další výtvor, tentokrát pátý.

bs5_screen1

Ponaučení z průšvihu a máme tu zase 2D

Pokud doprovázíte Broken Sword od samotného zrodu, jistě si vzpomenete na líbivé 2D kořeny prvního dílu. Další epizody se jen propadaly do stále temnějších podlaží. Vyvrcholení v podobě 3D zpracování třetího dílu nakopalo zadek odfláknuté animaci a o čtvrtém dílu snad nemusíme ani hovořit. Revolution Software přiznávají svůj průšvih a vytvářejí pátý díl rozdělený na dvě části kráčející ve stopách sympatického 2D pozadí s pohledu třetí osoby. Přesně tak se nám to líbí a musíme vývojáře za tento krok pochválit.

Nico_Apartment_Wallpaper_1920x1200

Ke hraní vám postačí jen myš

Těšit se můžete na vtipné dialogy, místy až křečovitě napsané scénáře, tajuplný příběh plný mystického odkrývání a originální puzzle hádanky. Zaryté fanoušky určitě nenadchne snadný koncept celého postupu ve hře, která se dá projít na jeden nádech. Naopak chválíme možnost začít ihned v místech, kde hrdina nedokončí akci za stanovených podmínek nebo zemře. Nemusíte se tak ploužit hrou stále dokola od poslední uložené pozice. Navíc ke hře nepotřebujete klávesnici, takže nohy na stůl a pohoda.

Vy, jako obávaný George Stobbard a vaše společnice Nico Collard. Nerozlučná dvojice v honbě za děsivým tajemstvím v detektivním herním románu. Skvostná animace francouzsko – londýnské prostředí a místy úsměvné dialogy potěší jak nové, tak i skalní fanoušky. Druhý díl vyjde taktéž v roce 2014 a PlayHit bude samozřejmě u toho.

 

Žádné komentáře

Playhit TV

Česká databáze her

Reklama