Menu

Arma 3 Win – Důstojné zakončení velkolepé kampaně

Nedlouho po vydání první části kampaně pro vojenský simulátor ARMA dorazila část třetí, na niž mám dnes pro vás recenzi. Důrazně doporučuji přečíst si nejdříve první a druhou část o Armě Survive a Armě Adapt. Stejně jako v prvních dvou částech, stále hrajete za desátníka Kellyho, neohroženého a teď již bojem zoceleného vojáka. Kampaň začíná tam, kde druhá část skončila. Desátník Kelly už dávno nebojuje s Angličanama, už dávno nebojuje s partyzány, teď totiž bojuje za ozbrojené síly NATO, které se konečně dostaly na ostrov. Na Kellyho nadřízení pohlíží s odporem, nelíbí se jim Kellyho nedávná aktivita a jeho spolupráce s místními partyzány. Dostává tedy podřadnou práci hlídkovat poblíž mořského pobřeží. Náhle se situace zvrtne. Okolní stanoviště NATO propukají v plamen, zavládá chaos. Takto začíná třetí a poslední kampaň ARMY, jakási poslední bitva, ve které se rozhodne o nadvládě na ostrovech Stratis a Atlos.

arma-3-soldiers-survive-adapt-win-game-wallpaper

Akce v nejčistší podobě

Dějství překvapivě odsýpá. Hra už se nezdržuje zdlouhavými brífinky, akce běží souvisle. Můžete rovnou zapomenout na nějaký „stealth“ přístup jako na začátku hry, v Armě 3 Win se dočkáte pouze a jen nápadité řežby, která se však překvapivě povedla. Obtížnost hry se navrátila do starých kolejí a je opět hratelná. Ne abyste si mysleli, že vše půjde jako po másle, budete se muset sakra snažit, abyste uspěli. V kombinaci s již získanými zkušenostmi z předchozích dvou kampaní byste ale neměli mít až takový problém. Docela mě zarazila herní doba. Byla zhruba třetinová na rozdíl od Army Adapt, když vezmu v potaz i vedlejší mise. Armu 3 Win je třeba chápat jako jakýsi závěr dosavadního dobrodružství, kdy vše spěje ke konci a není nasnadě hru zbytečně prodlužovat.

t_arma3_win_trailer

A já se tolik těšil na stíhačky…

Co kampani ale neodpustím, je minimum novinek. Už od samotného začátku hraní jsem se tolik těšil na létání ve stíhačkách, na řízení vrtulníku nebo třeba tanku. Žádného ze zmíněných aspektů jsem se nedočkal, i když jsou ve volné hře k dispozici. Povětšinu času strávíte na vlastních nohách, popřípadě se ve vrtulníku proletíte jako pasažér. Stejně tak jsem tesknil po nějaké námořní bitvě, či po další podmořské misi. Jen jednou jsem si zaplaval pod vodou v první kampani a milerád bych si to zopakoval.
K závěru kampaně se dostanete poměrně rychle. Po šíleně obtížné konečné bitvě nastává závěr se dvěma (teda myslím, že dvěma) konci. Po mém konci na mě čekala ještě jedna speciální mise, která donutí hráče pořádně se zamyslet nad prožitými událostmi, zkrátka podívat se na ně z jiného úhlu. Já sám byl z konce ARMY tak ideálně zmatený a spokojený.

Arma 3 Win je takové pěkné zakončení celé kampaně. Krátké, ale důstojné. Arma Survive mě překvapila možnostmi, Arma Adapt rozhořčila okatými problémy a Arma Win nakonec učinila spokojeným.

Žádné komentáře

Playhit TV

Česká databáze her

Reklama