Menu

Batman: Arkham Knight – ještě zběsilejší a nebezpečnější Gotham

Temné kouty zapáchajícího města, potulní gangsteři, šílení kriminálníci a na povrch vylézající krysy – o slušného člověka zde zkrátka nezavadíte. Gotham už je takový. Herní komiks podle filmové netopýří předlohy zasazuje čtvrtou nebo vlastně třetí ránu? Pojďme si to shrnout ať víme, do čeho se řítíme tentokrát.

2489211-bak_sshot056_announce

Batman vrací úder po zprzněné trojce

První díl této akční série pod označením Arkham hráčům dokázal, že se podle filmu dají udělat kvalitní pařby. Arkham City sklidil stejné úspěchy, grafika byla pokrokovější, textury vyhlazenější a náš hlavní hrdina se mohl konečně podívat i do města Gotham v plné parádě. Trojku raději přeskočíme, zde jsme se jako hráči nedočkali ničeho, co by stálo za řeč. Grafické zpracování bylo obšlehnuté z druhého dílu a celkový koncept ztrácel touhu se dostat dál než do peněženek slušných fanoušků. Možná to bylo tím, že se změnil vývojář, který neměl v trenkách nářadí na to, posunout Batmana o další level dál.

Aktuálního dílu Arkham Knight se naštěstí opětovně chopili vývojáři z Rocksteady Studios a slibují, že se postarají o zasloužené a rovněž kolosální zakončení – pro ně trilogie. Origins jim zkrátka nejde přes rty a doteď litují, že ho nechali v rukách neschopných nebo unavených vývojářů.

Co nás v novém Batmanu čeká

Vylepšený Batman získá naprostou svobodu při pohybu městem, které se po vizuální stránce stane živější a věrohodnější. Nakonec ještě aby ne, když si na něho brousí zuby vše od gothamské zplodiny až po mocenské elitáře prohnilé metropole. Gotham bude zkrátka malý, je potřeba řádné letové zóny. V bojovém systému se dočkáte některých příjemných obměn. Granáty a batarangy je možné házet již za letu. Batman tak získá převahu ještě dříve, než nohama spočine na pevné zemi. Následně stačí dokopat zbývající prevíty známým baletním stylem, kdy ladnými pohyby přeskakujete z jednoho terče na druhý.

BAK_Sshot057

Nově se nemusíte obávat ani nedostatku zbraní. Strádáte nebo hledáte trochu jiný impuls? Seberte bejzbolku nepříteli a vrhněte se s ní na tvrdé kebule ostatních protivníků. Vychutnejte si celou řadu nových Bat hraček a užijte si tu bojovou akci, o protivníky prý nebude nouze. Hlavním tahákem pro milovníky netopýřího muže se stává jeho Batmobil. Dokonale navržený a kdykoliv k dispozici, stačí jen zavolat a ihned přispěchá ke svému majiteli. Jízda v něm strčí do kapsy všechny série Need for Speed.

Prorážení barikád, řezání zatáček a ohlušující jekot motoru, taková je ochutnávka nejnebezpečnějšího auta světa. Nebo jednoduše dupněte na brzdu a za využití potenciálu akce a reakce se během okamžiku dostaňte nad střechy gothamských mrakodrapů. Pokud si myslíte, že jsme zapomněli na představení úhlavního nepřítele, tak nikoliv. Opětovně se zde setkáte s vizuálně propracovaným Strašákem, kterému napomáhají Two Face, Riddler, Penquin či Harley Quinn. Je tu však ještě někdo. Nepřítel v moderním obleku, někdo by řekl, že bude mít Batman vážné problémy. O koho se jedná vývojáři neprozradili, na toto velkolepé odhalení si budeme muset ještě počkat.

2 komentáře

  1. Batman's Rvenge napsal:

    To je vtip? I na to Preview je to slabé a hlavně tam píšeš samé kraviny… Komiks sice zmíníš, ale hru přirovnáváš k filmu? Vývojáři nelitují výtvoru od WB Mont Real a dokonce psali, že jsou s jejich výtvorem spokojeni… Mě BAO taky baví… Jak mám chápat tuhle větu ‚Gotham bude zkrátka malý, je potřeba řádné letové zóny.‘. Gotham má být malý? BAC byl taky malý? A v BAK má být asi 5x větší? Hází granáty? Jaké granáty? Šrapnelové? Můžeš rovnou napsat, že Batman zabíjí… ‚Jízda v něm strčí do kapsy všechny série Need for Speed.‘, že to tak dobře víš – ty už jsi měl tu čest to hrát? Já teda zatím ne… Navíc Batmobil bude nastaven aby se proháněl po městě co nejlépe. ne že to bude simulátor. S Batmobilem se dostaneme na střechy mrakodrapů… WHAT? Jinak vidím hate na NFS… Zapomněl jsi zmínit ještě důležitější věci a to třeba takové, že hlavní záporáci budou dva… Neber to jako Hate, ale napsat takový shit o mé nejoblíbenější komiksové postavě to je strašné…

  2. Patrik Chlumecký napsal:

    Vážím si vašich postřehů, i když s nimi nemohu souhlasit. Hru nepřirovnávám k filmu, to bych si nedovolil, jen poukazuji na fakt, že velká většina her, které jsou nějakým způsobem spojeni s filmem většinou nedopadnou dobře, což tady neplatí.

    Já mám informace z PC Gameru o tom, že s počinem studia WB opravdu Rocksteady spokojeno nebylo, ale rád bych si přečetl opak, pokud máte nějaký zdroj jak říkáte, uvítám ho.

    Pokud jde o nepochopení mé věty, jde o ironickou nadsázku, Gotham opravdu malý není, ale díky rozšířené možnosti létání se stane ještě větší. Stejně tak jako u srovnání se sérií Need for Speed, tím jsem chtěl poukázat na skutečné ambice a graciéznost zpracování. Dokonce došlo k nějakému omylu, v recenzi nepíšu o tom, že by se snad Batmobil měl dostat na střechy mrakodrapů, ale o saltaci batmana při správném načasování nad střechy mrakodrapů. Pokud budou hlavní záporáci dva, v pořádku, já nikde nenapsal, že by měl být jeden. V době mého preview nebyly známé faktické údaje o úhlavním nepříteli. Komentář je psán s tříměsíčním zpožděním, berte na vědomí.

Playhit TV

Česká databáze her

Reklama