Menu

Co chystá EA na letošní E3?

Nejvýznamnější prezentační akce v herním průmyslu, tedy výstava E3 (Electronic Entertainment Expo), se kvapem blíží. Od desátého do dvanáctého června bude Convention Center v americkém Los Angeles nabyté novináři, fanoušky i lidmi z herní branže, kteří zde budou prvním dvěma zmíněným skupinám představovat své nové hry a doufat, že jejich prezentace přihlížející natolik ohromí, že se hře postarají o přirozený hype. I letos má být na E3 představena celá řada zajímavých titulů, mluví se například o dalším Uncharted či novém přírůstku do skvělé série Deus Ex. Velké plány má letos také gigant herního průmyslu, v poslední době ostře kritizovaná společnost Electronic Arts. Jeden z jejich čelních představitelů Andrew Wilson se nedávno zmínil o tom, že EA na E3 představí hned šest nových titulů, čím spustil mohutnou vlnu spekulací.

EA-E3

 

Nový hit?

Wilson taktéž prohlásil, že společnost pracuje na blíže nespecifikované „velké“ hře, která poběží na enginu Frostbite 3 ( ten už pohání tituly jako Battlefield 4 či Need for Speed: Rivals) a jejíž vývoj mají na starosti ti nejtalentovanější členové studia. Zajímavé prohlášení pak měl další zaměstnanec EA, Blake Jorgensen: „ Tím, že nevychází nový Battlefield, vzniká v rozvrhu her díra, kterou je potřeba zaplnit. Kromě vydávání stálic jako FIFA: World Cup, The Sims nebo Dragon Age, které tuto díru zaplní ze dvou třetin, je tady právě tato nová hra, jenž se postará o zbytek.“ Co za mamutí projekt EA chystají neprozradil, podle všeho ale do této nové značky vkládají velké naděje. Co se dalších nových her týče, jisté už je jedno jméno, které potěší především příznivce Hvězdných válek. To, že DICE pod taktovkou EA dělají na novém přírůstku do populární akční série Star Wars: Battlefront se už nějakou dobu ví, nyní už je ale jistota, že hru uvidíme na prezentaci EA.

Shepard vrací úder

Kromě nového Battlefrontu by ale měla EA představit další nové hry, ovšem o konkrétních jménech můžeme pouze spekulovat. Asi nejjistějším titulem je další díl sci-fi série Mass Effect. Přestože Bioware tvrdí, že hra ještě nemá oficiální jméno ( četné spekulace mluví o Mass Effect: Contact) a její vývoj je asi v polovině, jedná se o jednu z neočekávanějších her, kterými EA disponuje. Dalším vysoce pravděpodobným titulem je pokračování úspěšné akční adventury  Mirror’s Edge, o němž šeptanda mluví již několik měsíců. Co dál je záhadou. Může jít o další díl (kolikátý už?) Need for Speed, EA však prohlásili, že nové NfS letos nevyjdou, byť tvůrci Rivals, tedy studio Ghost Games, potvrdili horečnaté práce na novém dílu. S dalšími jmény už bychom se pouštěli do vod čistých spekulací, nezbývá než vyčkat na pondělí devátého června, kdy je na programu prezentace EA. Že se vyplatí ji bedlivě sledovat asi není potřeba připomínat.

Dlouholetý hráč série Football Manager a fanoušek všeho, co zavání Pánem Prstenů.

Žádné komentáře

Playhit TV

Česká databáze her

Reklama