Menu

The Crew – závodníkova nirvána?

Ubisoft na letošní E3 předvedl očekávané tituly jako Assassin´s Creed Unity nebo The Division, svůj prostor ale k potěše všech virtuálních řidičů dostal i závodní projekt The Crew. Pokud vám v žilách koluje alespoň pár kapek benzínů, asi jste už toto jméno zaslechli. The Crew si totiž pozornost bezesporu zaslouží. Stovky kilometrů silnic v detailně zpracovaném prostředí USA, nablýskané sporťáky, graficky vymazlené scenérie a především… absolutní svoboda.

THECREW_BrooklynBridge_01_v2_107746

 Road Trip

Nebudeme si nic nalhávat: reklamní hlášky o úžasné grafice a parádních bourácích slýcháme skoro každý rok při oznámení nového dílu Need for Speed. Největší zbraní The Crew má být herní prostředí, které by mělo naplnit význam slovního spojení ,,open-world“. K dispozici bude celé území Spojených států, tisíce čtverečních kilometrů čekajících jenom na to, až jejich ovzduší znečistí projíždějící auta. Můžete jet kam chcete, kudy chcete, nic vás nebude omezovat. Žádné odemykání nových oblastí, v The Crew můžete již při prvním spuštění přejet třeba celou herní mapu (zabere to prý 2 hodiny). Sebelépe zpracovaný svět je však k ničemu, pokud v něm chybí kvalitní obsah. Tomu se ale snad vyhneme. K dispozici bude singleplayer, jehož dohrání by mělo zabrat přibližně 20 hodin. Zápletka příběhu není ničím, z čeho bychom padali do kolen. Cílem bude infiltrovat a zničit gang, který vládne detroitským ilegálním závodům. Abychom toho dosáhli, budeme muset v jednotlivých městech sabotovat aktivity gangu, zvyšovat si reputaci a provádět další skopičiny, jejichž jediným cílem bude donutit nás zapomenout na skutečnost, že opravdu nesedíme v nablýskaném Lamborghini.

Více aut, více zábavy

Singleplayer by měl představovat pouze malou část všech aktivit, které nás v The Crew čekají. K dispozici bude několik rozdílných režimů, které půjdou hrát o samotě i s ostatními hráči. Máme tu klasické závody, časovky, ujíždění před pronásledovateli či sbírání předmětů, rozesetých všude po mapě. Zajímavě působí i jakési minihry, nesoucí souhrnný název Skills. Pod tím si nepředstavujte nic jiného než různé výzvy, ve kterých se budete s přáteli moci trumfovat o lepší čas či skóre. Právě hraní s dalšími živými závodníky by mělo patřit k hlavním tahákům The Crew. V otevřeném světě budeme potkávat další hráče, se kterými půjde závodit, spolupracovat či vytvářet týmy. V rámci těchto skupin pak můžete soupeřit s ostatními, účastnit se turnajů a překonávat rekordy. Problém by nemělo být ani připojení do hry jiného hráče a poskytnutí výpomoci s určitou misí či výzvou. Jak už je z předešlých řádků patrné, rozdíly mezi singlem a multiplayerem nejsou v The Crew nijak výrazné. I proto je celkem logické, že hra bude vyžadovat trvalé připojení k internetu. A v čem že se budeme otevřeným světem prohánět? Chybět nebudou auta od známých výrobců jako BMW, Ford, Shelby, Lamborghini či Bentley. Podle obrázků vypadají stroje naprosto úžasně, jak to bude se zážitkem z řízení už je nejasnější, vzhledem k arkádovému jízdnímu modelu.

THECREW_March14_Screenshot_Miami_1395945709_133968

Hodně bude Ubisoft sázet na grafickou stránku, která by měla být dechberoucí. Tvůrci totiž hru vyvíjejí pouze pro novou generaci konzolí, a samozřejmě pro PC. Podle dosud uveřejněných screenů a videí to ale vypadá, že k plynulému zážitku si počítačoví hráči budou muset připravit více než solidní hardware. Jak to nakonec dopadne s optimalizací a zda The Crew , tvůrci označovaný jako ,, závodnický WoW“, naplní nemalá očekávání, to se dozvíme již 11. listopadu, kdy by měl tento nadupaný sporťák vyjet z garáže.

Dlouholetý hráč série Football Manager a fanoušek všeho, co zavání Pánem Prstenů.

Žádné komentáře

Playhit TV

Česká databáze her

Reklama