Menu

Zaklínač 3: Divoký Hon – Leshy

418407

Zaklínač se k nám pomaličku blíží, ale to pro nás není rozhodně překážkou proto, abychom se mohli více informovat o tvorech, které na toulkách tímto světem potkáme. Zabrousili jsme trošku do Slovanské mytologie, kterou by měla být jednotlivá monstra inspirována. Leshy je lesní duch, který by měl být vysoký asi jako urostlý strom. Jeho herní podoba je sice trošku rozdílná než ta která je ukázána v mytologickém popisu, ale jeho společníci jsou stejní jako v předloze, je totiž doprovázen šedými vlky, občas se v jeho společnosti nachází i medvěd. Jeho krev by měla mít modrý odstín. Jako zbraň by měl nosit palici, dokazující jeho statut pána lesa.

Podle všeho ale Leši není zlým duchem. Jeho prioritou je jeho lesní domov, v kterém se snaží chránit zvířata a dávat určitý směr jejich životu. Ptákům například radí kdy migrovat.  Lidé jenž mu neškodí a jsou k němu přátelští jsou od něj poučeni o magii lesa. Ti jenž s Leshym uzavřeli smlouvou, mohou očekávat to, že bude chránit jejich úrodu a stáda. Má však i negativní vlastnosti. Ty jenž se mu znelíbí je schopen svést z jisté lesní cesty a přivolat na ně nevolnost. V nejhorším případě své oběti dokonce u lechtá k smrti. Dokážete si představit souboj, při kterém by Leshy Geralta chytl a u lechtal ho k smrti? Sedláci proto dobře vědí, že není dobré se před ním objevit s dřevorubeckou sekerou v ruce, jinak by se skutečně rozzlobil.

The_Witcher_3_E3_2013_02

Za předpokladu, že proti sobě Leshyho popudíte, rozhodně již nechoďte do lesa. Lesní duch je skutečně nebezpečným nepřítelem. Jeho křik je strašlivý. Své oběti dokáže do lesních zákoutí přilákat pomocí toho, že napodobí hlasy známých přátel, jenž osoba důvěrně zná a věří jim. Poté co je dovede až do své sluje, u lechtá nebožáky k smrti. Tento tvor ale není zlý, je jen do určité míry škodolibý a rád si hraje. V jednom lesním království však nemusí být jen jeden Leshy za předpokladu, že má konkurenta, pokouší se ho vyhnat za pomoci porážení stromů a plašení divoké zvěře.

Máme na co těšit. Rozhodně by mě zajímalo, jak ho přesně popíší tvůrci hry. Časem vám přineseme informace o dalších tvorech, které bychom měli v zakončení této série potkat.

Leshy

Žádné komentáře

Playhit TV

Česká databáze her

Reklama