Menu

Just Cause 3 – demoliční četa se vrací

Hry ze série Just Cause patří k těm titulům, které jsou jako stvořené pro odpočinek a vyčištění hlavy. Krásné tropické prostředí, otevřený svět, mnoho nepřátel k vystřílení a ještě více budov k vyhození do povětří. Prostě idylka. Když se k tomu přičtou vychytávky z druhého dílu jako geniálně zábavný vystřelovací hák či neméně skvělý padák, máte postaráno o parádní akční zážitek. Alespoň tak to platilo pro první Just Cause i jeho pokračování. Novinkou posledních dní je ale oznámení Just Cause 3. Navzdory šeptandě, která dlouho strašila F2P modelem hry, případně zabudovanými mikrotransakcemi, se dočkáme plnohodnotného pokračování. Spekulace, které byly podpořené některými uniklými obrázky, nebyly pravděpodobně zase tak daleko od pravdy, podle tvůrců se ale jednalo o materiály z dřívějšího konceptu, který byl mezi tím výrazně překopán. O co tedy v novém Just Cause půjde?

TZZ-sQPj8

 Rico je zpět

Hlavním hrdinou je opět drsňák Rico Rodriguez, který se v roli jednočlenné demoliční čety tentokrát vydává do fiktivního středomořského státu Medici. Od událostí druhého dílu uplynulo několik let, Rico o něco zestárl, stále má ale dost sil na svrhávání diktátorů. Úhlavním záporákem mu bude generál Di Ravello, který si podmanil místní obyvatelstvo nekompromisní diktaturou. A jak se takový tyran svrhává? No samozřejmě pomocí výbuchů, střílení, skákání, letání a dalších revolucionářských kratochvílí. Opět nás čeká naprosto otevřený svět, o úctyhodné rozloze 400 mil čtverečních. Celý ostrov bude rozdělen do tří velkých zón, všechny by ale měly být přístupné již od začátku hry. Prostředí bude rozmanité, Rico může navštívit hory, města, přístavy, skryté jeskyně i vojenské pevnosti. Vrací se oblíbený vystřelovací hák z dvojky, se kterým můžete spojit dva libovolné objekty, a když píšeme libovolné, myslíme tím opravdu cokoliv. Kdo hrál Just Cause 2 bude rychle v obraze, nováčci ať si poznamenají, že jde o jednu z nejzábavnějších zbraní, které jsme kdy ve hrách používali.

VU03Tzp6I

 Vzhůru do oblak

Rico se také bude vznášet nad zemí ještě častěji než minule, upravené ovládání totiž umožňuje snadnější přichycení na prolétávající letadla či vrtulníky (odpadnout by měla otravná minihra, která se spouštěla při pokusu o zachycení helikoptéry). Vrací se samozřejmě padák a novinkou je upravený wingsuit, který umožní delší a zábavnější plachtění a jsou na něm postavené i některé výzvy a minihry. Nepovinného obsahu by mělo být ve hře opět více než dost. Závody aut, tuny skrytých předmětů i nové výzvy by měly zaručit velmi solidní herní dobu. Zajímavou novinkou byly obohaceny přestřelky. Po inkasovaném zásahu se totiž vytratí barvy a zvýraznění zůstanou pouze nepřátelé, což usnadňuje jejich likvidaci. Protivníci po Ricovi půjdou na základě Heatu, tedy stupně chaosu, který jste způsobily. Snížit úroveň pronásledování naštěstí půjde mnoha způsoby, od zabití strážného po návštěvy rebely ovládaného města. Jedinou výrazněji negativní informací je opětovná absence pořádného multiplayeru. Ke druhému dílu vznikla povedená fanouškovská modifikace, která přidávala hru více hráčů, a její úspěch jasně dokázal, že hráči o tento režim stojí. Malou útěchou může být alespoň to, že tvůrci plánují moderskou scénu podporovat.

Just Cause 3 vyjde na PC, PlayStation 4 a Xbox One během roku 2015.

 

Dlouholetý hráč série Football Manager a fanoušek všeho, co zavání Pánem Prstenů.

Žádné komentáře

Playhit TV

Česká databáze her

Reklama