Menu

Hatred – Vypustit obludu nebo zakázat a cenzurovat?

 

Hatred – nenásvist, je TPS hrou o čiré nenávisti a násilí. Měli bychom něco takového povolit na platformě, kde jsou 50% audience děti?

 

Hlasování na Greenlight

 

Hatred je PC střílečka z třetí osoby, která se snaží zaujmout potenciální kupce ve službě Greenlight na Steamu. Služba Greenlight slouží jako jakási galerie nevydaných titulů, které byste si pořídili, kdyby bylo jak. Pokud titul dostane požadované množtví kladných hodnocení a všelijakých palců směřujících nahoru, bude vypuštěna na největší digitálně herní obchod na světě, aby bavila ty, kteří o ní uvažovali, nebo jí právě teď poprvé našli. Hatred se těší obdivu i kritice, kvůli svojí kontroverzní náplni. Existuje dokonce i petice za zakázaní téhleté rebélie. V dalším odstavci si řekneme proč.

103599

Kde je ta pověstná hranice?

 

Určitě znáte Postal a Postal 2. Nesmyslné náplně misí, většinou končící jako malý útok ze zálohy. Možnost nepředstavitelného násilí a absurdit jako střílení koček a čůrání na lidi. Postal ovšem nabízí jednu doopravdy zásadní věc, čímž je volba. Můžete si vybrat, jestli zabít kolemjdoucího, který vám nechce podepsat petici, nebo mu jen urvat ruku. Hatred je tu ale jen od zabíjení a ubližování. Není zde cesty zpátky. Jako chlápek posedlý nenávistí máte za úkol vyvraždit co nejvíce lidí v okolí i srdci New Yorku. Kohokoliv, třeba i neposedné dítě, co se vzdálilo dohledu maminky. A způsob je taky na vás. Klidně ten nejbrutálnější a nejnehigieničtější. To je vaše mise a jedná záruka, jak se po násilné smrti dostat do pekla, což je přání hlavního „hrdiny“.10884789_4973161664470_1979924547_n

 

Reakce herní komunity

 

Nevinná hra, nebo přípravka pro psychopaty? To jsou nejpopulárnější argumenty, jemiž se hemží internetové diskuze. Všichni si moc dobře pamatujeme nedávnou událost, kdy jeden vášnivý hráč CoD trénoval online, aby zav  raždil kolem 70ti nic netušících lidí na jednom ostrově v Norsku. Nebo, to už je ale dávno, dva náctiletí středoškoláci v Americe předvedli umění střelby podobné tomu, jaký je ve hře Doom. Přidaly těmto zločincům na kuráž hry? Nebo se na ně jen vymluvili, aby nemuseli čelit tak tvrdému trestu? Pokud zakážeme násilné hry, měli bychom zakázat i násilné filmy, které jsou k dostání ještě snadněji, než hry? Byla by to v tom případě bráno jako cenzura v dnešní době svobody? Je lepší nechat tyto potenciální psychopaty vyřádit ve hře místo reálných ulic New Yorku?Tyto otázky patří k těm nepalčivějším týkajících se tohoto tématu.

10878767_4973161744472_999200443_o

 

Názory se liší, jaký je ten Váš?

 

Právě teď se hlasuje o vypuštění tohoto krakena na Steam, kde se mimo vyzrálých hráčů nacházejí samozřejmě i ti mladší s hláskem o oktávu výše. Mnoho lidí se strachuje, že těmto ratolestem usnadníme přístup k doopravdy nevhodné hře, která může pro dětskou mysl působit jako návod. A vůbec, kdo by chtěl zneužívat virtuální realitu k vraždění nevinných lidí? Co takhle každý? V každé druhé střílečce přece zabíjíme a krademe a do pekla se hrabeme. Kde je tedy ta pravda? Hráli byste něco takového jako Hatred? Dejte nám vědět v sekci komentářů nebo tento článek sdílejte, aby co největší počet lidí rozhodl správně o osudu tohoto herního hororu, který byl pro svůj obsah už jednou stažen, ale opět hozen do ringu pro velký počet svých věrných fanoušků.

56db6c7c-101427

Jen jedna další z tý spousty holek, co milujou hraní her a pivo!

Žádné komentáře

Playhit TV

Česká databáze her

Reklama