Menu

The Novelist – Napište vlastní herní story

Můj pohled na The Novelist byl malinko skeptický, ale po zahrání jsem otočila svůj názor o 180°. Novel znamená v angličtině „román“. Čili The Novelist bude spisovatel románů. Za jednoho si zahrajeme a jedním budeme my sami. Letní dovolená Rodina Kaplanů si zařídila tříměsíční pobyt v luxusním domě na kraji…

Hodnocení redakce

The Novelist - 7.5

7.5

Román

Pěkný příběh, který můžete vlastnoručně přepsat na pohádku, nebo horor. Jediným negativním aspektem je astronomická cena.

Hodnocení čtenářů: Buďte první !
8

Můj pohled na The Novelist byl malinko skeptický, ale po zahrání jsem otočila svůj názor o 180°.

Novel znamená v angličtině „román“. Čili The Novelist bude spisovatel románů. Za jednoho si zahrajeme a jedním budeme my sami.

Letní dovolená

Rodina Kaplanů si zařídila tříměsíční pobyt v luxusním domě na kraji světa, aby mohli zapracovat na svých osobních i pracovních problémech v klidu a bez stresu, který je ve městě tak běžný. Netuší ovšem, že mimo krásných výhledů na oceán i jednu neviditelnou osobu, jejíž roli převezme hráč, tedy vy. Jako jakýsi duch máte moc ovlivňovat mysl ostatních žijících osob, a tak jim zařídit buďto hezký letní zážitek, nebo třeba přímořskou noční můru. Normálně, jste cosi neviditelného, přičemž můžete používat světla jako transportní zařízení tím, že je posednete. V herním režimu „stealth“ vás obyvatelé domu ovšem nesmí zahlédnout, takže se žárovky a LEDky stávají vaším jediným domovem.

2014-05-31_00003

Kdo jsou ti Kaplanovi?

Dan a Linda Kaplanovi jsou manželé, jejichž láska tak nějak zatrnula ve stereotypu a nedostatku času pro romantiku. K tomu se ještě musí potýkat s problémy svého syna Tommyho ve škole a Danovo spisovatelským blokem. A tak vyrazili na toto klidné místo, aby vše vyřešili a možná si nechali i trochu pomoci od neznámé vyšší existence. Celá hra spočívá v tom, že čtete myslenky a prohlížíte si indície a vzpomínky těchto tří členů rodiny. Zjišťujete, po čem touží a co je pro ně důležité. Na konci dne pak rozhodnete, komu vyhovíte a komu tímto rozhodnutím zkazíte den, protože na jeho aktivitu nezbyde čas. Naštěstí existuje i volba kompromisu, ale nikdy se nezavděčíte všem a většinou to stejně skončí pláčem.

Novelist2

Rodinné vztahy nad práci?

To je největší dilema, které vás bude touto hrou provázet. The Novelist, tedy spisovatel, jste nejen vy, ale i Dan, jenž se trápí nedostatkem inspirace a kvůli jeho zaneprázdněnosti a nervům z práve se mu hroutí celý rodinný život. Někdy si zvládne udělat čas na procházku se synem, ale pak už mu nezbyde ani minuta na hezký večer s Lindou NEBO noc strávenou nad psaním další kapitoly. Co je tedy důležitější? Pomocí čtení myšlenek a pozorování scének z minulosti můžete odhalit, které činosti mají v danou chvíli větší prioritu a kdo si zaslouží pozornost nejvíce. Ne vždy je to ovšem jednoznačné a vy budete smutní, že se nemůže Dan rozdvojit a uspokojit tak potřeby osobní i kariérní.

thenovelistdrawing

Drahá knížka

Pokud jste dočetli mojí recenzi až sem, musí vám být naprosto jasné, že se jedná o indie titul. Takové tituly to nemají zrovna jednoduché, musí si svou cestu razit dvakrát tak těžko bez ohromného marketingu a se svými průkopnickými nápady, na které nejsou hráči zatím zvyklí. The Novelist je výborný v tom, že vás donutí cítit. Vžijete se do tohoto drama na celé dvě hodiny, ale za jakou cenu. 15€ je prostě moc. Většinou indie hry obhajuji i přes jejich krátkou herní dobu, ale v tomto případě udělám vyjímku. The Novelist mě bavil a dohrála jsem jej hned, protože umí doopravdy zaujmout. Ale nakonec jsem byla ráda, že jsem hru koupila ve slevě. Pokud ale máte v každé kapse pětikilo, nepochybujte! Znalost angličtiny je také naprostou nutností.

2014-12-27_00001

Jen jedna další z tý spousty holek, co milujou hraní her a pivo!

Žádné komentáře

Playhit TV

Česká databáze her

Reklama