Menu

Quantum Conundrum – Něco jako Portal

Skvělá puzzlovka Quantum Conundrum, která se může postavit Portalu samotnému. Jedna vývojářka Portalu si řekla, že by nebylo špatné angažovat se i v jiném puzzle projektu. A tak se zrodil Quantum Conundrum, ke kterému se asi už nikdy nedočkáme pokračování, což je veliká škoda. Proč další hru, když máme Portal?…

Hodnocení redakce

Ultimátní 10/ - 10

10

Skvělý

Nevidím jediný důvod, proč by se Quantum Conundrum nemohlo stát právě vaší srdcovkou.

Hodnocení čtenářů: Buďte první !
10

Skvělá puzzlovka Quantum Conundrum, která se může postavit Portalu samotnému.

Jedna vývojářka Portalu si řekla, že by nebylo špatné angažovat se i v jiném puzzle projektu. A tak se zrodil Quantum Conundrum, ke kterému se asi už nikdy nedočkáme pokračování, což je veliká škoda.

Proč další hru, když máme Portal?

Protože Quantum Conundrum je tak trochu o něčem jiném. Vím, že jsem vás v titulku nalákala na Portal, s klidem ale mohu říci, že to není klon s dírami ve zdech. Jedná se o jedinečný puzzle, který používá k řešení jednotlivých levelů přepínání dimenzí. Dimenze se nám odemykají postupně a absolutně se od sebe liší. Přitom všem bláznovství, kdy vám rukavice vašeho strýčka umožní nemožné, na vás dohlíží Ike. Ike je prazvláštní zvířátko, jež si zamilujete.

200010_screenshots_2012-09-12_00001

Prazvláštní zvířátko Ike

 

Strýček vědec

Všechno to začne, když se v roli malého chlapce vydáte na návštěvu svého oblíbeného strýčka, který je náhodou i světaznalý vědec. I přes všechnu snahu se ale tenhle Eistein ocitl v nesnázích a protože géniové jako on většinou žijí sami, bude jen a jen na vás vysvobodit ho z jeho fantas-magorického vězení. Během svého pobytu v neznámém prostoru vás ovšem vidí a bude vás provázet celým svým sídlem, kde nakonec najdete cestu k jeho vysvobození. Nejednou řekne skvělý vtip a občas dá i nějaký ten tip, když se zaseknete na jednom místě moc dlouho.

rukavice

Dimenzionální rukavice

 

Jak to celé funguje?

Místo portalgunu tu máte všemocnou rukavici. Rukavice samotná to celé ale nezvládne zařídit sama. Pro umožnění používání jednotlivých dimenzí bude třeba vložit různě barevné kaple do interdimezionálního stroje, který je jen tak pro jistotu v každé místnosti. Mockrát vám právě Ike vypomůže a kapsli podá, nebo alespoň naznačí, kde se nachází, protože i to může být ta největší zápletka celého levelu. Ne jednou budete muset zpomalit čas, abyste stihli kapsle v závislosti na úkolu zaměnit při průběhu samotném.

ss_845fd858cc8d1e3b635023a7ce1dc6dd50aa36f6.1920x1080

Lehoučká dimenze, vytvořená z polštářů

 

R.I.P. Airtight Games

Společnost Airtight Games, která vydala Quantum Conundrum nedávno zkrachovala. Svůj pád se snažila zachránit hrou Murdered: Sould suspect, ale z nějakého důvody jejich hry neměly takový úspěch. Možná je na vině špatný marketing, nebo publisher. Řeknu vám ale, že na vině rozhodně nejsou hry samotné. Quantum Conundrum má podle mě úplně stejnou hratelnost jako zbytek puzzle AAA titulů. Krásný příběh jej tvoří ještě lepším. Nedokážu si vysvětlit pád takové vývojářké společnosti a jejich hry by si zasloužily větší pozornost. Právě proto čtete tenhle článek a já doufám, že tenhle ten mistrovský kousek zabaví, za těch pár směšných Euro.

ss_46bb74e8f00ffdad53208de09b4f9e30cc65522d.1920x1080

Dimenze obrácené gravitace

 

Jen jedna další z tý spousty holek, co milujou hraní her a pivo!

Žádné komentáře

Playhit TV

Česká databáze her

Reklama