Menu

Dynamite Jack – Umíte si najít cestu?

2015-02-17_00002

..Jacku, jste tam?

Jack se vyznamenal v mnoha válečných misích jako mariňák a tak všechny překvapilo, když byl během bitvy zajat. Nyní ho nutí pracovat v dole. Zde musí hledat krystaly, které mají velkou hodnotu a přitom je nezajímá, že vše je velmi střeženo. Nemusím jistě zdůrazňovat, že to není procházka růžovou zahradou a tak sami ocitáte sami v temnotě a co bude dál záleží jen a jen na vás.

2015-02-17_00003

..Umíte si najít cestu?

Máme tu co dočinění s 2D stealth akcí, která nabízí množství hlavolamů. Úkol spočívá najít cestu k únikovému portálu. Bonusy dostáváte za celkový čas a za to kolik toho nasbíráte. Pak si můžete celkové skóre porovnat s ostatními hráči na Steamu. Cesta vede skrze šachty Anathemajských dolů, kde vám budou znepříjemňovat postup cizí formy života, strážci, či široká škála obraných pastí a zařízení.

2015-02-17_00004

..Jak vlastně postupovat?

Začínáte vždy někde mimo dění sami ve tmě a první po čem budete toužit bude baterka. Ta se prakticky vždy nachází menší kousek od vás. Nyní máte zdroj světla a lepší přehled o okolí. Nezapomeňte, že světlo je vidět a tak sviťte jen když nemáte v okolí nepřátelské jednotky. V dolech máte mnoho tunelů a chodeb, ale často jsou tu slepé chodby a zatím neprobourané části. Pro Jacka je odpalovač náloží něco jako dudlík pro mimino. Nepostradatelná věc díky které mu v jednotce přezdívali Dynamite Jack.

2015-02-17_00006

..A co hratelnost?

Při hraní jsou kladeny nároky především na taktické plánování přesun a chytré umisťování bomb. Vždy můžete položit a odpálit pouze jednu. Jejich výbuch alarmuje jednotky poblíž a tak se tam běží podívat a přitom si svítí na cestu. Zahlídnou vás a skončíte ležet mrtvý. Musíte hledat i různé přístupové karty a často se i vracet tudy kudy jste již přišli, což může lehce frustrovat. Občas máte situaci velmi na těsno a jen čekáte na ten správný moment kdy vylezete ze stínu, či vaší skrýše. U hry jsem občas ztrácel nervy, ale když už sem umíral víckrát po sobě, tak jsem to začal brát sportovně a nakonec se naučil jak na to. Někdy je lepší nesnažit se o jednu variantu postupu, ale vyzkoušet i alternativy. Začalo mě to pak hodně bavit.

2015-02-17_00009

..Nějaká přidaná hodnota?

Připraveno máte celkem 28 úrovní a jejich obtížnost postupně stoupá a ty poslední levely můžu konstatovat jako slušnou výzvu. Komu se hra zalíbí a zdálo by se mu to málo, tak pro něj mám fantastickou zprávu, jelikož ve hře je přítomný uživatelsky nenáročný editor. Díky němu si můžete v menu zabruslit do sekce uživatelských map, kde jich máte na výběr více než dost a jsou i uživatelsky hodnocené. Pro pravé fandy se naskytne otázka. Mám si taky vytvořit vlastní mapu?

2015-02-17_00008

..Líbilo se mi dole v dole?

Pastva pro oko to zrovna není a technické zpracování na tom mohlo být rozhodně lépe. Pokud však razíte heslo hratelnost na de vše, tak nad tím brzo máchnete rukou stejně jako já. Můžu říct, že je to nakonec i výhoda, jelikož vás to nerozptyluje od hratelnosti, která je vskutku pekelně dobrá. Hře nemám co vytknout z mého pohledu a beru ji jako vybroušený klenot. Dávám jí absolutně nejvyšší hodnocení a teď mě omluvte je čas hledat další krystaly.

..Jacku, jste tam? Jack se vyznamenal v mnoha válečných misích jako mariňák a tak všechny překvapilo, když byl během bitvy zajat. Nyní ho nutí pracovat v dole. Zde musí hledat krystaly, které mají velkou hodnotu a přitom je nezajímá, že vše je velmi střeženo. Nemusím jistě zdůrazňovat, že to není…

Dynamite Jack

Ocenění redakce - 10

10

skóre

Vzpomínáte na Atomic Bomberman? Bavilo vás to? V tom případě se máte rozhodně na co těšit.

Hodnocení čtenářů: Buďte první !
10

Ve hře mám svobodu a spoustu zážitků, které si můžu kdykoliv zopakovat. Mission Accomplished.

Žádné komentáře

Playhit TV

Česká databáze her

Reklama