Menu

Jack Lumber – Hlavně se s tím nemazlit

2015-02-17_00022

..Jak nám to vše začalo?

Kdo dneska topí dřevem a má svůj les, či podmínky na to, aby si zkusil těžit dřevo jistě ví, že bez motorové pily to není žádný med. Jít na to pěkně postaru pokud možno se sekyrou a pilou vám jako bonus přidá i nějaký ten sval navíc pokud to nevzdáte příliš brzo. Někoho odradí únava a propocené pracovní oblečení a jiného třeba zabolí krvácející mozoly, protože má nekvalitní rukavice. Tentokrát zde máte možnost zahrát si na někoho kdo se chce pomstít stromům z osobních důvodů. Říká si Jack. Jack Lumber. Můžeme sice spekulovat, že se jedná o pouhou slovní záměnu pro anglické slovo Lumber Jack, což znamená dřevorubec. Asi vám teď vrtá hlavou, proč se někdo chce pomstít stromům? Celá situace je mírně mysteriózní a Jack má za to, že mu jeho babičku zabily právě stromy. Nezbývá, než mu to věřit, protože v počítačových hrách se nešetří s nadpřirozenými jevy.

2015-02-17_00023

 ..Pomstíme se stromům?

Dochází tak s sériové vraždě lesa v různých lokacích . Po prvních těžkých ranách Jackovi sekery vyletí pár špalků do vzduchu.Vaším úkolem je pomocí myší podélně, čili po delší části špalku udělat rychlý tah a plynuje navázat na další kus. Celý systém je založený pro smartphone a podobné dotykové zařízení, kde si vystačíte s ovládáním pomocí prstů. Vše je limitováno časem, čili chce to cvik a nedělat zbytečné pohyby, jinak se může stát, že se netrefíte správně do řezu. Jindy se špatným pohybem myši dostanete mimo střed kmenu, což také způsobí jeho pád a ztrátu bodu. Trochu mě vadilo, že musíte mít většinou perfektní výsledky, jinak vám často o chlup utečou výsledné body do limitu pro přechod do další části lesa.

2015-02-17_00015

..Kde domov můj?

Co dělá po práci? Přebývá ve své dřevěné chatce. Pěkný hořící krb, špajzku ve které najdete bonusové předměty a také vám zde dělá společnost bobr, který vám po kliknutí na něj říká různé hlášky. Jack si vystačí s málem a domů se chodí nejspíš jen vyspat a přinést novou trofej z lesa, kterou dostává po každém úspěšném kole. Tím se vám začne plnit obytný prostor. Od zajíce, orla, jelena přes další i méně typické kousky. Nechte se překvapit :). Dlouhou chvíli si můžete krátit i čtením dopisů, které se vám tu a tam objeví pode dveřmi.

2015-02-17_00002

 ..Hlavně se s tím nemazlit

Jak jsem již zmínil za utržené body si můžete zvolit různé bonusy, jenž vám ulehčí hraní. Stojí vás určité body získané za splněné části. Postupem času se vám budou jistě hodit. Přicházejí složitější tvary špalků, které musíte sekat jak vertikálně, tak i druhým tahem horizontálně. Jack je bohužel příliš zapálený do práce a tak tu a tam vyhodí do vzduchu i nějaké to zvíře, což mě často rozesmálo a za to rozhodně palec nahoru. Jen si musíte dát pozor, aby jste ho nezasáhli, jinak přicházíte o body.

2015-02-17_00006

 .. Rosekáme to pomalu?

Vizuální stránku musím pochválit díky pečlivému a sympatickému ztvárnění ve stylu animovaných filmů. Fyzika točících se špalků působí realisticky a díky možnosti si celou situaci zpomalit držením levého tlačítka se vám tento pocit ještě více umocní. Bez zpomalování mi to však moc nešlo a zkrátka nemůžu se zbavit pocitu, že hra se pravděpodobněji hraje lépe při ovládání prstem, jelikož myší neuděláte příliš precizní pohyby sekání.

2015-02-17_00017

 ..Jak se do lesa volá

Herní doba se dostává do průměrných hodnot a toto zrovna není typ hry, který bych vydržel hrát v kuse hodiny, ale spíš je to dobré na menší odreagování od reálného světa, čili to beru i jako plus. Shrnul bych vám to jako skrz na skrz průměrnou záležitost, která se dá na Steamu pořídit za velmi pěknou cenu. Pokud vlastníte dotykové zařízení a máte tam tuto hru k dispozici, tak vám doporučit dát jí přednost před PC verzí.

..Jak nám to vše začalo? Kdo dneska topí dřevem a má svůj les, či podmínky na to, aby si zkusil těžit dřevo jistě ví, že bez motorové pily to není žádný med. Jít na to pěkně postaru pokud možno se sekyrou a pilou vám jako bonus přidá i nějaký ten…
Hodnocení redakce - 60%

60%

Průměrná odpočinková hra, která se nejspíš hraje o něco lépe na dotykových zařízeních si odnáší 60%.

Hodnocení čtenářů: Buďte první !
60

Ve hře mám svobodu a spoustu zážitků, které si můžu kdykoliv zopakovat. Mission Accomplished.

Žádné komentáře

Playhit TV

Česká databáze her

Reklama