Menu

Požadavky na Windows 10 zveřejněny

Microsoft zveřejnil minimální požadavky na desktopový a mobilní Windows 10. Desktopový systém bude podporovat 7 palcové a větší obrazovky nahoru, mobilní menší než 8 palců.

Na desktopu systém potřebuje alespoň 800×600 rozlišení, UEFI bios, DX9 grafiku a 16GB místa a 1GB paměti pro 32bitový systém nebo 20 GB místa a 2GB paměti pro 64 bitový systém. Na tabletu potřebuje mít alespoň tři tlačítka a to dvě na ovládání zvuku a jedno na zapínání. Volitelné je start tlačítko a tlačítko pro rotaci.

Obrázek nám potvrzuje i dvě verze systému a to pro zákazníky Customer verzi, která může jít od 8 palců a Pro verzi zřejmě pro firmy která jde od 7 palcových tabletů.

g

Mobily budou moci být od 3 do 8 palců, stejně potřebují UEFI bios, minimum 512mb paměti pro 32 bitový systém, 4GB Flashe čistě na systém, při této velikosti je nutná 4GB SD karta na aktualizace, grafický čip musí podporovat DX9 funkce. A z tlačítek mobil musí mít power a ovládání hlasitosti. Pro 800×600 rozlišení mobilů musí být i hardwarové tlačítko start, back a search.

Rozlišení jsou od 800×480 po 2560×2048, kde čím větší rozlišení, tím více paměti mobil potřebuje a tedy od 512MB při nejnižším rozlišení až po 4GB při nejvyšším.

Samotný systém vyjde v létě Windows 7, Windows 8, Windows 8.1 uživatelé mají upgrade zdarma a vypadá, že bude jedno jestli je to legální nebo nelegální verze. Z mobilů bude upgrade pro všechny Windows Phone 8.1 systémy, ale Microsoft již testuje i upgrade Android mobilů. Tedy pokud budete spokojeni s Android systémem, budete moci přeinstalovat na Windows, i když zřejmě jen na podporovaných konfiguracích.

Preferovaná platforma: PC Nejlepší hra: s přítelkyní na doktora... "Žiju pro hry a hráju, abych přežil."

Žádné komentáře

Playhit TV

Česká databáze her

Reklama