Menu

Praha magická aneb hledáme souvislosti

..Je to Praha?

Ano. Je až s podivem kolika her se již podařilo dotáhnout nějakým způsobem naše hlavní město do herní podoby. Kde kdo by řekl: Co je na té Praze vlastně tak zajímavého? Z posledních her kde jsme do Prahy zavítali lze zmínit Call of Duty: Modern Warfare 3 a z těch starších třeba hned uvodní level v brutální akční hře Soldier of Fortune 2 anebo třeba Vampire: The Masquerade – Redemption. Pár dalších si třeba sami vybavíte a nyní tu máme hru která se soustředí přímo na Prahu jako takovou. Kdo jiný než České vývojářské studio by se toho mohlo chytit? Hru si vzal do vývoje Jetdogs Studios a také ho vydal pod svými křídly. Momentálně se hra nachazí v edici od známého distributora her Špidly za krásných 69Kč. Od 3.9 ve všech trafikách (do 16.9.2015). Hru jsem si tedy pořídil a podíval se jí hezky na zoubek.

AlchemyMysteries_PragueLegends 2015-09-06 18-56-11-09

 ..Máme dobré zprávy?

Ne zrovna každý den se vám poštěstí dozvědět se, že na vás kdesi čeká tučné dědictví o které se nemusíte s nikým hádat. Podobná věc se stala právě vám. Stala jste se dědičkou rodinného sídla po vašich zesnulých příbuzných. Do Prahy jste měla vždy chuť se podívat, ale jak to chodí často se odkládá a odkládá jako že není čas a skutek utek. Dozvíte se něco o svém původu? Otázkami se to naší hlavní aktérce v hlavě jen množí, protože vyrůstala jako jedináček a o svém původu prakticky moc neví.

AlchemyMysteries_PragueLegends 2015-09-04 22-20-03-37

..Co nás čeká?

Styl hry představuje klasickou 2D adventuru na kterou budete navyklý pokud si občas nebo pravidelně kupujete cenově výhodné hry z trafiky u kterých dominuje právě Špidla. Čeká vás tajuplný a strašidelný příběh, který je situován do srdce našeho hlavního města. Pro zkušenější je tu možnost výběru ze dvou stupňů obtížnosti a také pěkná řádka miniher, která se vyšplhala až na 24 kousků. Libí se mi možnost projít si je znova a to díky možnosti hlavolamy, která na vás čeká v menu. Grafická stránka je vyloženě vymazlená a i když se mi občas povedlo zaseknout se a nevědět kudy dál, tak na mně nedolehla frustrace, ale stačilo mi i to si užívat krásu prostředí. Nahlédnout můžete i do deníku, který se postupně naplňuje zajímavými zápisky a k tomu nakreslené i slušné obrázky.

AlchemyMysteries_PragueLegends 2015-09-04 22-19-49-66

..Jak to funguje?

Příběh jsem nedokázal předem příliš odhadnout, což je rozhodně plus. Občas sice dojde na nějaké to klišé, ale to už k tomu patří. Interakce se neliší od jiných adventur a občas budete i věci hledat ve speciálních místech. Většinou to jsou zamčené šuflata, kufry, skříně a podobně. Některé věci musíte zkompletovat, jako v případě nálezu chybějící části předmětu.Poněkud nešťastná mi přijde volba základního rozlišení, které se nepřizpůsobí širokoúhlému monitoru. Myslím, ž dnešní hry by mohly již sami rozeznat velikost displeje a přizpůsobit se už při spuštění. I přes tuto menší výčitku jí nemůžu vzít příliš v potaz, protože volba obrazu pře celou obrazovku tu je k dispozici a tak se pak přizpůsobí i velikosti vaší obrazovky nebo nejlépe vytvořit jednoduchý launcher, kde by se dalo nastavit rozlišení, či ostatní nastavení.

AlchemyMysteries_PragueLegends 2015-08-24 20-39-22-18

..Co dodat?

Po delší době mi adventura vyloženě sedla a opět mě vyvedla z toho běžného hektického života. Doba je taková, že bez propagace se i některé vyloženě dobré hry občas přehlížejí. Vzhledem k možnosti pořídit si hru i na Steamu, což je prostě bomba, tak ji mohu doporučit i kamarádům mimo ČR. Jen víc CZ her na Steam! :) Hra má totiž i anglický překlad a jmenuje se  Alchemy Mysteries: Prague Legends. K tomu přičtu bonus v podobě archivementů a pěkné ceně a mám tu horkého kandidáta na jednu z těch nejlepších advetur roku. V Praze je zkrátka blaze a já jí za to dávám 97%.

..Je to Praha? Ano. Je až s podivem kolika her se již podařilo dotáhnout nějakým způsobem naše hlavní město do herní podoby. Kde kdo by řekl: Co je na té Praze vlastně tak zajímavého? Z posledních her kde jsme do Prahy zavítali lze zmínit Call of Duty: Modern Warfare 3…

Playhit recenze

Praha magická - 0%

0%

Hodnocení redakce

V Praze je zkrátka blaze a já jí za to dávám 97%.

Hodnocení čtenářů: 4.75 ( 1 hlasů)
0

Ve hře mám svobodu a spoustu zážitků, které si můžu kdykoliv zopakovat. Mission Accomplished.

Žádné komentáře

Playhit TV

Česká databáze her

Reklama