Menu

Warhammer: End Times – Vermintide (recenze)

..Beta, nebeta

V pátek 23.10 na večer se přehoupla beta do očekávané plné verze. Tímto děkuji vývojářům a především osobě co mi klíč sehnala. Předcházející dojmy, jenž byly napsány společně s kolegou daly jistě nejednu indícii ve stavu hry. Co se změnilo a co lze očekávat? Od posledních dojmů se hra updatovala dvakrát. První patch přišel 19.října a nesl se v duchu následujícím.

Beta 0.9.9b

Changelog:
– Fixed several exploits on Horn of Magnus
– Fixed a secret not properly occurring
– Fixed a crash which could occur if a Loot Rat was alerted by an explosive barrel
– Fixed a common animation crash
– Fixed several startup issues
– Fixed a bug where Rat Ogre would not stop hitting a downed Hero
– Fixed a bug where pressing X on a controller would do nothing
– Fixed a crash when inspecting healing supplies

Jak sami vidíte obsahuje především vícero oprav, které byly nutné. Co se dělo dál?

vermintide 2015-10-25 20-21-54-04

..Stahovací hrátky

Díky stahovaní public testu jsem si myslel, že cca 8gb update co mi byl nabízen hru sám převede na plnou verzi, jelikož jsem si aktivoval nový klíč na plnou verzi. To však byla špatná domněnka hra se prostě ozvala s nějakým errorem a nezbývalo, než stahovat znova. V pátek stahuji podruhé hru, ale jak spěchám do práce neuvědomuji si, že vlastně nemám tolik místa, co plná vyžadovala. Tak se vracím z práce a dozvídám se, že hra se přestala stahovat s nápisem nedostatek místa. Dávám tedy stahovat do třetice všeho dobrého a k mému překvapení se hra začala stahovat znovu. „Sakra a teď jako proč?“ Něco takového se mi urodilo v mysli vzápětí. Hledám novinky u hry a vidím. 13 MB patch na verzi 1.01 mi narušil nedokončené stahování a vyžádal si nyní 14,2 GB místa. Můj obličej vypadal asi takto

„-_-„.

vermintide 2015-10-25 20-30-55-77

..Jak vypadá poslední update?

Patch 1.0.1

Changelog:
– Voip is now enabled by default
– Made bots more passive when Stormvermin Patrol is near
– Tweaked bot healing behaviour
– Fixed a crash related to audio
– Fixed a crash related to AI being alerted
– Fixed Gamepad not being able to change gamma setting
– Fixed an issue where cursor would remain ingame
– Fixed an issue where input could become delayed when looking diagonally
– Fixed an issue where player could be moved during menu
– Added newsticker ingame for important alerts
– Fixed an issue where right thumb stick couldn’t be used for input on gamepad
– Fixed an issue with attack sweeps occasionally not hitting
– Optimized FX of Drakefire Pistols
– Fixed an issue with Gutter Runner pouncing
– Improved clarity of keybindings
– Fixed a dialogue error when seeing enemies
– Fixed a number of potential crashes on startup
– Fixed an error where Lobby Browser was displaying an incorrect number of lobbies

 

Opět spousta menších, či větších oprav a jak se to projevilo na herním zážitku. Po spuštění se mi zalíbilo hezky provedené atmosferické intro, které dává tušit, že nás čeká temná jízda. Dále mizela nálepka bety v horním rohu a já se začal těšit na lepší zážitek, než z minulých rozporuplných dojmů. Především jsem očekával více vyladěnou obtížnost, která byla dosti nevyvážená a dále větší zapracování na optimalizaci, která měl a také svoje mouchy. Zkusil jsem dát hledat hru přes matchmaking system. Čekám 10 vteřin nic.. 20.. nic.. 30 nic.. Hmm to už přestávám tolerovat, ale stále mám trpělivost.. 40..50.. a něco málo přes minutu se konečně začínají připojovat hráči. Je to tak složité najít nové hráče se stejným začínajícím levelem? Nemyslím si a Warhammer: End Times má v tomhle směru, co zlepšovat.

vermintide 2015-10-25 20-32-29-65

..Lepší plynulost a hratelnost?

Ano. Optimalizace částečně proběhla a hra běží svižněji, jen to fps občas trochu spadne a záleží jak se hra chová na slabších stojích. Toť otázka. Grafika jako taková mi přišla i o malinko lepší, než minule, ale to se mi možná jen zdá. Osobně jsem neměl tolik problému s optimalizací jako kolega v našich dojmech, jenže to může být jen díky tomu, že mám prostě výkonnější železo. Když se přesuneme od grafiky k hratelnosti, tak i zde se nabízely větší úpravy a vylepšení. Nevím co ti autoři vlastně dělají, ale přišlo mi to snad ještě horší, než minule. Nepřátelé se množí jako po dešti a tupě se na vás valí v ohromném množství. Hraním za rytíře s okrasnými pery na brnění vám zpřístupní mimo silné ruční zbraně i palnou zbraň, která se tváří, že by složila kde koho. Opak je pravdou a její použití bylo spíš nepraktické a málo účinné i na větší stvůry. Do toho si přidejte velmi malý počet dostupných lekáren, které lze najít běhěm postupu hrou a je z toho opět spíše simulátor pro rychlé vymření celého teamu. Jako menší plus vidím přítomné archivementy, které alespoň trochu oživují spíše velmi stereotipní hratelnost.

vermintide 2015-10-25 20-32-43-89

..Slovo na závěr?

Nerad to říkám, ale je to potřeba a za sebe můžu říct, že nyní nedoporučují hru koupit, ale je zde šance, že se hra zlepší. Autoři se snaží a vydávají opravy a to se mi líbí. Hře by určitě prospěla demoverze, či větší slevová akce a nebo přímo volný víkend na Steamu. Potenciál a zajímavé nápady zde jsou a byla by škoda je takto pohřbít. S rozporuplnými pocity dávám 46%.

..Beta, nebeta V pátek 23.10 na večer se přehoupla beta do očekávané plné verze. Tímto děkuji vývojářům a především osobě co mi klíč sehnala. Předcházející dojmy, jenž byly napsány společně s kolegou daly jistě nejednu indícii ve stavu hry. Co se změnilo a co lze očekávat? Od posledních dojmů se…

Playhit recenze

Warhammer: End Times - Vermintide - 46%

46%

Hodnocení redakce

Hezky vypadající dort ze špatných ingrediencí?

Hodnocení čtenářů: 4.75 ( 1 hlasů)
46

Ve hře mám svobodu a spoustu zážitků, které si můžu kdykoliv zopakovat. Mission Accomplished.

Žádné komentáře

Playhit TV

Česká databáze her

Reklama