Menu

6 nejstrašidelnějších hororových her

Obecně platí pravidlo, že hry slouží jako odreagovací prostředek proti stresu. Toto tvrzení ale neznají tvůrci hororových strašidelných her, kterých je v dnešní době mraky a nejen, že vám přivodí infarkt, ale leckdy vás donutí se i zamyslet. Nejlepší na tom všem je, že si dnes můžeme vybírat. Je spousta typů hororů, ať už na styl parkouru, adventur, a nebo například přežívání. My jsme pro vás vybrali ty nejděsivější, nejtemnější a nejnechutnější kousky, díky kterým vám zmrzne pot a začne vás mrazit. Bojíte se už teď? To je dobře!

The Evil Within

Za touto hrou stojí slavný Shinji Mikami, přímo mistr hororových kousků. Má prsty i v Silent Hillu a Resident Evilu, takže je o co stát. Hra vyšla již 14. října 2014, ale pořád jde o vynikající kousek, který nesmí chybět ve sbírce jakéhokoliv masochisty. Jste zavolán na naléhavý případ, vtrhnete do domu, něco se stane a objevíte se vedle tlejících mrtvol. Dokážete se probojovat ven přes hordu mutantů, zombíků a hrůzu nahánějících hříček přírody? A co když ne? To se dozvíte jen, pokud si hru zažijete na vlastní kůži!

Silent Hills

PlayStation 4 exkluzivita, která byla následně stažena z PS Store. Sice to bylo jenom pouhé demo, to ale neznamená, že nezanechalo vrásky nejednomu fanouškovi hororů. Hra byla určitým prologem k nyní již zrušenému Silent Hills a měla ukázat sílu, kterou tvůrci disponovali. Bohužel se už ale nikdy nedozvíme, čím titul mohl a nemohl být. Leda, že by fanoušci vytvořili vlastní hru? Kdoví.

SOMA

Už se vám někdy stalo, že jste zašli k vašemu praktickému lékaři, nechali si prohlédnout a oskenovat mozek a následně se probudili v polorozbořené podvodní stanici PATHOS-II? Že ne? To se vám nedivím. Tahle hra vás ale zavede do kůže mladíka, který tohle zažil a dokonce si prožil i pozůstatky apokalypsy. Na hru jsme již vydali recenzi, takže jestli máte silné nervy, jděte do toho! Titulu jsme se dočkali nedávno.

Until Dawn

Několik kamarádů si zajelo na dovolenou. A jak to dopadlo? Někdo (nebo něco) je začalo honit a jednoho po druhém zabíjet. Hra je interaktivní a plná neočekávaných rozhodnutí, které rozhodnou o osudu dané postavy a dospějete tak k jednomu z několika možných konců. Titul je sice exkluzivní na PlayStation 4, ale dle mého je tohle zrovna hra, díky které se vyplatí konzoli pořídit. Po tomhle zážitku už v chatě asi bydlet chtít nebudete…

Dying Light

Jestli vám jde parkour, tahle hra je dělaná přímo pro vás. Vlastně, je dělaná i pro ty, kteří parkour neprovozují. V africkém městě totiž propukl virus, který mění lidi na krvežíznivé příšery a vaším jediným cílem je utéct. Ne běžným způsobem, ale pomocí rychlého běhu a přeskakování drsných překážek. Dokážete se dostat ven živí a splnit všechny náležité úkoly? To je jen na vás! Hra vyšla tento rok.

Alien: Isolation

Ve vesmíru vás nikdo neuslyší křičet. Vracíme se totiž na počátek samotné ságy Vetřelec. Amanda Ripleyové ztroskotá na opuštěné lodi a snaží se najít pomoc a dostat se ven. Vtom jí ale dojde, že na lodi nejsou sami a všude se prohání špatně naprogramování Working Joeové a k tomu, jako by to nestačilo, se po lodi pohybuje i něco nesmírně nebezpečného. Něco, co nebudete chtít vidět, ba ani slyšet. Něco, díky čemu vám zmrzne krev žilách a nahradí ji ektoplazma. Správně, je to starý dobrý Vetřelec. Dokážete mu uniknout? Hodně štěstí! Hra vyšla v říjnu minulého roku.

Tímto je nás list nejhorších (myšleno pocitově) hororových her za poslední dva roky. Troufnete si na některou z nich? Který styl vám sedí nejvíce? Dejte nám vědět!

Nadšenec do her a techniky, vášnivý čtenář a především pisálek :-)

Žádné komentáře

Playhit TV

Česká databáze her

Reklama