Menu

Alien Breed: Impact – Emzáci ve službě

..Bylo nebylo

Něco v akčním stylu co by bylo v jiném pohledu na mém PC už dlouho nebylo nainstalováno. Vím o všech těch podobných hrách jako i zdarma nabízený Alien Swarm, série Alien Shootera nebo různých Zombié vyvražďovaček. Najednou přišla ta chuť dát tomu šanci a tak jsem vybral první část z trilogie a byl zvědavý co mě to vlastně čeká. Alien Breed: Impact zabírá na disku pouhých 1,18 GB a nároky na hardware tu takřka žádné ani nejsou. Před hraním jsem si ještě sehnal češtinu a pustil se do toho.

2015-12-16_00001

..Podejte hlášení

Začíná se klasicky úvodním videem, které nám tu autoři předkládají ve formě klasických komiksů, jenž se postupně odkrývají, než zaplní obrazovku. Pak jakoby otočí list a jsou odkryty další části příběhu. Originality zrovna moc nepobral a může si podat ruku s klasickými béčkovými sci-fi filmy.Dobře to však naladí na to co potom následuje. Co následuje? No nebylo by to přeci jen tak, aby všechnu tu dřinu nehodili na vaše bedra. Budete sami a pod palbou úkolů. Hledáte klasické karty ke dveřím a víc než drsný mariňák mi přišlo, že ze mě chtějí dělat poskoka. Nahodit motory, zapojit generátory, aktivovat panely a servery, vypnout přívod plynu a tak dále.

2015-12-17_00008

..Střílet a nabíjet

Aby to nebylo jen o práci údržbáře, tak tu budete mít všude přítomnou vesmírnou havěť, co vás ráda uvidí pod drnem. K její eliminaci se vám bude postupně otevírat zbraňový arzenál. Obtížnost je nasazená celkem vysoko a tak jsem měl i na tu nejnižší občas co dělat abych neumřel. Prostředí je celkem sterilní a jednotvárné. Občas budete mít pocit jakoby jste už jenom procházeli tou samou částí. Ukládání hry je řešeno přes speciální terminály, kde si také můžete nakupovat a vylepšovat výzbroj a výstroj. Vše samozřejmě za kredity, které buď najdete a seberete a nebo se vám poštěstí a bude je mít u sebe nějaká lidský mrtvola, kterých potkáte víc než je zdrávo.

2016-01-02_00004

..Jaké to je?

Řežba sem, řežba tam a do toho po čase stále ty samé stereotypní úkoly. První půlhodinka byla celkem tuhý oříšek na moje nervy. Ptal sem se sám sebe. Mám tohle vůbec cenu hrát? Naštěstí sem se toho dostal a pak to začala být ta pravá jízda. Ještě v žádné hře jsem snad nevystřílel tolik nábojů jako zde. Největší zábavu mi královsky zajistil plamenomet, který se po vylepšení poškození stává naprosto delikátní zbraní jak pro oko, tak pro pálení všeho co se hýbe. Pravým tlačítkem myši si potom vybíráte předměty z inventáře mezi kterými jsou různé typy granátu, lékárniček a dokonce i brnění. Co mě občas lezlo krkem tak místy podivná kamera, která se dá pomocí dvou kláves natáčet. Jenže v některých vypjatých chvílích se k tomu nedostanete.

2016-01-02_00020

..To je vše?

Herní doba se mi vyšplhala na pěkných téměř celých devět hodin a věřím, že s vyšší obtížností bych si nějakou tu hodinu mohl přičíst. Je to vše? Ne tak docela. Pravá výzva vás čeká v multiplayeru kde se v modu coop-assault s pomocí parťáka kterého si musíte sehnat můžete pustit do třech kapitol. Po čtyřech pokusech dohrát jedno kolo jsme to s kámošem vzdali, ale každý další pokus nám dostal o něco dál a věřím, že pokud bychom měli více vůle, že bychom mohli úspěšně dokončit level. Jak bych to tedy celé zhodnotil?  Hodnocení dám tentokrát nezvykle na dvě části. Single samotný 65% a pokud bych zahrnul i coop tak 78%.

..Bylo nebylo Něco v akčním stylu co by bylo v jiném pohledu na mém PC už dlouho nebylo nainstalováno. Vím o všech těch podobných hrách jako i zdarma nabízený Alien Swarm, série Alien Shootera nebo různých Zombié vyvražďovaček. Najednou přišla ta chuť dát tomu šanci a tak jsem vybral první…

Playhit recenze

Alien Breed: Impact - 65%

65%

Hodnocení redakce

Pozvete emzáky na čaj nebo jim předvedete plamenomet?

Hodnocení čtenářů: Buďte první !
65

Ve hře mám svobodu a spoustu zážitků, které si můžu kdykoliv zopakovat. Mission Accomplished.

Žádné komentáře

Playhit TV

Česká databáze her

Reklama