Menu

PC hry k Vánocům: videoherní simulátory za akční ceny

Přemýšlíte, co darovat k Vánocům vášnivým hráčům počítačových her? Zkuste videoherní simulátor. Nejlepší simulátory vám umožní zakusit zcela nové životní zážitky. Některé jsou náročné a vyžadují absolutní přesnost a nutí vás učit se technickým dovednostem, jiné jsou snadno hratelné a uvolňující a poskytují vítanou přestávku od skutečného světa.

Uvolněte se, prosím

Každý si na nich najde něco. Někdo na chvíli může vyměnit svůj nalajnovaný život generálního ředitele softwarové firmy za kariéru bagristy, někdo zase uspokojí svého vnitřního superhrdinu a stane se policistou potírajícím zločin v ulicích velkoměsta. Výběr je jen a jen na vás.

Jaká je podstata simulačních her?

Herní simulátory poskytují hráčům intenzivní zážitek. Vyvolávají vzrušení a zvědavost. Záměrem simulačních her je zapojit hráče do aktivity, kterou by si například v běžném životě mohli jen obtížně vyzkoušet. V neposlední řadě je záměrem simulátoru trénovat a rozvíjet dovednosti, proto jsou používány u některých vysoce profesionálních zaměstnání, jako je například pilot, lékař nebo astronaut.

Simulace pro rozvoj dovedností

Ano, simulátory opravdu mohou rozvíjet dovednosti. Představte si takový simulátor autoškoly nebo simulátory, pomocí kterých se studenti medicíny učí, jakým způsobem provést správný řez při operaci. Letecké simulátory pak připravují budoucí piloty na jejich povolání, je přitom nutné, aby si nastudovali složitý manuál. Cílem je maximalizovat míru rozvoje dovedností uživatelů a výkon při plnění simulovaného úkolu.

Videoherní simulátory

U simulačních her většinou bývá nejvyšší prioritou zábava. Právě z těchto důvodů skutečné tréninkové simulátory podporují vysoce věrné simulace s vyšší mírou věrohodnosti, kdežto hry a simulační hry vynakládají maximální úsilí na vytvoření konzistentní a jasné zábavy. Jste fanda těžké techniky? Pak právě pro vás budou následující tipy:

  1. Farmářský simulátor

Letecké a lékařské simulátory však nejsou jediným druhem simulátorů, které vyžadují, aby jejich uživatelé předem procházeli stránkami návodů. Například série her Farming Simulator má dokonce svůj vlastní výukový program, který usnadňuje nováčkům vstup do komplexního světa farmaření. Učí se obsluhovat těžké stroje, sklízet plodiny apod. Vývojáři hry dokonce přišli s tvrzením, že jejich hráčskou základnu tvoří profesionální farmáři i běžní hráči.

  1. Bagr simulátor

Snili jste jako dítě o kariéře bagristy? Nyní máte možnost vžít se do role řidiče bagru, který zažije mnoho vzrušujících a náročných okamžiků. Naučíte se, jaké je ovládání tak výkonného kus techniky. Realistický provoz vašeho bagru a jeho detailní mechanika vás nadchne. Ve hře máte na výběr ze dvou herních režimů. V jednom si můžete bagrovat a stavět jako na pískovišti, v tom druhém plníte zakázky pro své dodavatele.

Vyzkoušet si můžete i jiné pracovní stroje, jejichž řízení je doplněno poutavým a realistickým ozvučením. Nastupte do kabiny a splňte si svůj dětský sen.

  1. Traktor simulátor

Jedná se simulátor, který hráčům nabízí hned několik herních verzí. Zkusit můžete Traktor simulátor 3 a 4, kde hráči dohlíží na jednotlivé oblasti zemědělského hospodaření, ať už se jedná o výrobu a prodej zboží, nákup strojů, zvířat či pozemků. Dále se jedná o Traktor simulátor: Historické stroje nebo Traktor: Profesionální farmář, kde se učíte, jak poorat pole, nakoupit semena plodin, zasít je a sklidit. U verze Historické stroje máte možnost pozorovat detailní vyobrazení historických vozidel známých výrobců jako John Deere nebo Lanz Bulldog.

  1. Heavy Weight Transport Simulator 3

Ve hře Heavy Weight Transport Simulator 3 budete mít jako řidič transportu za úkol převážet nejrůznějších materiál. Vašim úkolem je najít nejrychlejší a nejbezpečnější trasu, po které dostanete zboží do stanovené destinace. Neustále byste měli myslet na to, že váš kamion je obrovský na délku i šířku. Pozor také na nosnost mostů, taky byste mohli se svým nákladem zřítit do rokliny, a to byste zajisté nechtěli.

Tak co, už jste se rozhodli, kterým videoherním simulátorem obdarujete své blízké?

Žádné komentáře

Playhit TV

Česká databáze her

Reklama